Srijeda, 19 veljače, 2020

UBIJENA I BAČENA U ŠKRINJU: ‘Tražili smo je i prije, ali su nas odvlačili na drugu stranu. Obitelj je rekla da je otišla’

U Policijskoj upravi međimurskoj tvrde kako pri prvoj potrazi za nestalom nisu imali informacije da se nešto dogodilo u kući te da su obavili pretragu, ali da su ih vukli na drugu stranu i uvjeravali da je nestala Jasmina otišla negdje u inozemstvo

Smiljana Srnec u nedjelju navečer predana je pritvorskom nadzorniku PU međimurske i danas bi trebala biti dovedena na Županijski sud u Varaždinu.

U međuvremenu, u PU međimurskoj su naveli kako su u zamrzivaču u obiteljskoj kući u Palovcu pronašli leš ženske osobe. Pretpostavlja se da je riječ o Smiljaninoj sestri Jasmini Dominić čiji je nestanak prijavljen 2005. godine. U policiji danas navode kako su tada pretražili kuću i njenu okolicu.

Detalji prve istrage

“Tada, međutim, nismo imali informaciju da se nešto dogodilo unutar kuće. Obavili smo i poligrafska testiranja. Suzili smo nakon istražnih radnji sumnju na jednu osobu”, rečeno je na konferenciji za medije na kojoj je također istaknuto kako su ih tijekom istrage “odvlačili na drugu stranu”.

“Više članova obitelji uvjeravalo nas je da je ona otišla negdje u inozemstvo. Policija će istražiti slučaj do kraja”, kazali su danas navodeći kako do sada nisu imali takav slučaj.

Policija nije željela otkriti tko im je dojavio informaciju o tijelu u zamrzivaču, piše Večernji list.

Oglasio se i DORH

O slučaju pronalaska tijela u nedjelju se oglasilo i Državno odvjetništvo. “Postoje osnovane sumnje da je uhićena 45-godišnjakinja između 2000. i 2001. godine usmrtila svoju sestru i njezino mrtvo tijelo sakrila u škrinju za zamrzavanje u hodniku prizemlja obiteljske kuće u mjestu Palovec. Radi utvrđivanja svih okolnosti događaja, državno odvjetništvo naložit će obdukciju, vještačenje DNA, druga potrebna vještačenja i dokazne radnje te provođenje daljnjih izvida, a poduzet će se i druge radnje prema zakonskim propisima o postupanju s uhićenim osobama”, priopćili su u DORH-u.

Tijelo zamotano u celofan pronađeno je kada je obitelji isključena struja i iz zamrzivača je počelo jako smrdjeti. Pri provjeri zamrzivača pronašli su tijelo zamotano u celofan.

Komentari

Komentari