Nedjelja, 29 studenoga, 2020

Sindikat: “Ovo je zloporaba moći od strane premijera, on ne želi razgovarati nego zastrašivati”

Ministrica obrazovanja Blaženka Divjak u utorak je najavila da je za danas ujutro, na konzultacije o blokadi sustava nakon što je počeo frontalni štrajk u školama, pozvala sindikate i pravobraniteljicu za djecu.

Na sastanku, koji je počeo u 8:30 sati trebalo bi se razgovarati o nadoknadi nastave i organiziranju nastavka školske godine koja je reformska.

“Moram ispraviti ministricu, ovo nisu igre moći već zloupotreba moći od strane premijera. Mjesec i pol dana smo u štrajku, on ne želi razgovarati već koristi svoju moć, a to je zastrašivanje”, kazao je uoči sastanka predsjednik Nezavisnog sastanka zaposlenih u srednjim školama Branimir Mihalinec.

“Na kocki je budućnost naših učenika koja itekako ovisi o motivaciji učitelja, a roditelji sigurno žele najbolje obrazovanje za svoju djecu i žele da njihova djeca ostanu u Hrvatskoj i dobro žive i oni su s pravom ljuti jer nijedna strana nije bila spremna za kompromis i izlazak iz ukopanih pozicija”, kazala je u utrorak na izvanrednoj press konferenciji Blaženka Divjak.

“Današnja situacija gdje se sustav nalazi u potpunoj blokadi je rezultat igre moći i nadmetanja između sindikata i premijera i ja u takvim scenarijima ne mogu i ne želim sudjelovati”, kazala je i pozvala premijera i sindikate da pronađu kompromis i stave djecu na prvo mjesto.

Komentari

Komentari