Utorak, 14 srpnja, 2020

OTVORIO DUŠU: Zlatko Dalić odgovorio što misli o igranju Hrvatske na Poljudu

ZLATKO DALIĆ Izbornik u Splitu održao predavanje trenerima o pripremama reprezentacije za SP u Rusiji

Hrvatski izbornik Zlatko Dalić održao je jučer u splitskom hotelu Duilovo predavanje trenerima koji se skupilo preko dvije stotine, a tema je bila priprema reprezentacije za SP u Rusiji…

– Do Rusije je još četiri mjeseca, ima još vremena, sve će biti spremno. Na tome radimo, obilazim igrače i gledam utakmice. Ono što je najvažnije je da svi igrači budu zdravi i spremni. Ako je to tako, onda nemamo razloga za zabrinutost.

Skupina je zahtjevna…

– To je točno, no mi smo uvijek ambiciozni, hoćemo biti svjetski prvaci i ja to poštujem. I ja sam ambiciozan i želim napraviti sve najbolje i najkvalitetnije. Prvi cilj mora biti proći skupinu. Prva utakmica protiv Nigerije sve će odlučivati. Ona je ključ svega. Nakon toga je Argentina gdje ne možemo tražiti puno toga. Ona će biti najlakša, jer nemamo što izgubiti. Posljednja je protiv Islanda, a moguće je da to toga bude sve riješeno.

Čvrsti stav

Kako ste zadovoljni potencijalnim kandidatima?

– Rano je još govoriti, pred nam je Amerika, dvije utakmice, a nakon toga ćemo napraviti plan i program. Svi igrači imaju svoja natjecanja. Nije lako sve uskladiti. Osnovni cilj je izabrati najkvalitetnije igrače.

Kada će reprezentacija zaigrati u Splitu?

– Ako Bog da uskoro. Nije moje da ja odlučujem i određujem. Moj cilj je da reprezentacija zaigra na Poljudu.

Hajduku je danas rođendan?

– Hajduk odlično gura, Kopić je napravio pomak u ekipi i svaka mu čast, ali pravo mjerilo će biti za vikend u najvećem hrvatskom derbiju protiv Dinama. Bit ću tamo i očekujem pravu utakmicu. Dinamo ima prednost, dobru ekipu i bit će to pravi derbi. Hajduku želim sretan rođendan i da navijači budu još veća podrška nego što su bili. Kad čovjek dođe na Poljud se naježi od navijanja. Nadam se da će Hajduk osvojiti neki trofej uskoro.

Spominjali ste često da biste vodili Hajduk jednoga dana?

– Bio sam tu, sada sam na drugoj funkciji, no nikad ne znamo što život nosi.

Komentari

Komentari