OSKRNAVIO CRKVU NA JARUNU kako bi prosvjedovao protiv zatvaranja – teretana?!

Podijeli

Glumac, model i fitness trener Mario Valentić (40), koji se trenutno natječe u showu ‘Tvoje lice zvuči poznato’, upao je u prostor crkve Sveta Mati Slobode na zagrebačkom Jarunu u znak prosvjeda protiv mjera Stožera o zatvaranju teretana i fitness centara. Sa sportašem Šimunom Cimermanom tamo je počeo vježbati, a unijeli su i ergometar.

Valentić i Cimerman nezadovoljni time što su Stožer i Vlada Andreja Plenkovića zatvorili teretane, pa su zato oskvrnuli prostor crkve – iako nitko ne zna kakve veze ima crkva s mjerama stožera niti s teretanama.

Snimku je Mario objavio na svom Facebook profilu, a nakon niza loših komentara ju je uklonio.

– Maknuo sam video jer su me iznenadile reakcije ljudi. Pa nisam šarao s grafitima, što je tih mojih nekoliko sklekova. Iznio sam kritike na mjere Stožera, ne na Crkvu. Mnogi su to shvatili kao uvredu – ispričao je Mario za 24sata i dodao kako je na račun videa dobivao i poruke onih koji su ga pogledali.

Dvojac smatra da su teretane nepravedno zatvorene pa su zato oskvrnuli crkvu u Župi Duha Svetoga na Jarunu, u pokušaju da pokažu kako su Vladine mjere nelogične, a teretane nazivaju “hramovima sporta, zdravlja i tijela”. Izveli su “performans” u kojem su od Župe Duha Svetoga napravili prostor za vježbanje.

Valentić i Cimerman su sprave za vježbanje doveli ispred svetohraništa, gdje se vjernici prije mise poklone Kristu, te su pred svetohraništem izvodili sklekove i druge vježbe kao da je riječ o teretani, a ne bogomolji. Treća je osoba sve snimala.

“Bez zdravog tijela nema ni zdravog duha. Sport, vježbanje i fizička aktivnost su najbolje prevencije svih bolesti i temelj zdravog života. Zahtjevamo od Stožera civilne zaštite da promjeni svoju diskriminatornu odluku o zatvaranju hramova sporta, zdravlja i tijela i da pravilo “25 osoba” u zatvorenim prostorima postane važeće i za hramove tijela, a ne isključivo za duhovne hramove. U demokratskom, slobodnom i sekularnom društvu, prvotno pred Zakonima, a tek onda i pred Bogovima, svi građani moraju biti jednaki.
Mario Valentić & Šimun Cimerman
Šeraj ako se slažeš”, pisalo je u objavi.

 

 

Komentari

Najnovije