Foto: Zdravko Mamić

MAMIĆ JE GOVORIO ISTINU: Sudac Vekić uhićen u stanu ljubavnice Nataše s kojom je bio u Dubaiju o Mamićevom trošku!

Podijeli

Ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica je održao konferenciju za medije nakon današnjeg uhićenja osječkih sudaca koje je za korupciju optužio Zdravko Mamić.

– Jutros su se dogodila uhićenja. Ona su rezultat izvida koje je poduzimao USKOK. Tu se pokazalo da USKOK radi svoj posao, iako je bio kritiziran. Uhićenje sudaca svakako baca lošu sjenu na pravosuđe. Međutim, ovo pokazuje da nema nedodrljivih i da svatko treba odgovarati za nedjela koji počini, rekao je Malenica, javlja N1.

10:26 Policijski istražitelji maloprije su izveli suca Vekića iz zgrade u kojoj stanuje njegova prijateljica Nataša koja se također često spominje u Mamićevim optužbama protiv osječkih sudaca, a gdje i sudac Vekić, čini se, često boravi.

Odveli su ga u podrumske prostorije zgrade jer su očito i tamo trebali obaviti pretragu, a nakon toga su navratili u zgradu gdje još uvijek borave. Krušlin, Kvesić i Tadić su privedeni i odvedeni iz svojih domova.

Osim pretrage domova privedenih sudaca, u prijepodnevnim satima obavljena je i pretraga njihovih ureda na Županijskom sudu u Osijeku.

Na Facebooku se oglasio i bivši čelnik Dinama Zdravko Mamić.

“BOLJE JE PATITI ZBOG ISTINE, NEGO BITI NAGRAĐEN ZA LAŽ!

Neću likovati i neću slaviti, zahvalan sam Bogu što je nakon ovoliko patnje i suza moje obitelji, mene, te mojih suradnika konačno počinje progon reketara i lopova u sudačkim krugovima. Nakon što sam prije 8 mjeseci poslao famozni USB s dokazima državnim tužiteljima, te 3 mjeseca nakon što smo svi vi koji čitate i ja krenuli u borbu za Reformu pravosuđa jutros su uhićeni krivosuci koje sam prozvao te protiv njih počinje kazneni progon, baš kao što sam i najavio. Bio sam sam kao svjetionik i svjetlio sam u mraku u kojem su mi rijetki bili željni pomoći.

Nitko mi nije vjerovao, svi su govorili da je moja borba uzaludna, organizirali su blokade kako bi me prikazali lažljivcem i demonom, a sve što sam ja izrekao o njima je samo istina, istina i ISTINA! Molio sam ih da odstupe javno i spase se, danas su odvedeni. Žrtvovao sam sebe i živote svojih bližnjih jer sam bio reketaren, ucjenjen i morao sam slušati kriminalce u krajnjoj nuždi, ali danas je istina dobila potvrdu.

Apsolutno sve objave i dokazi koje sam iznio u javnosti o svim sucima koje sam spomenuo su apsolutna istina, a svima vama želim zahvaliti na podršci koja je pokrenula borbu protiv lopova, šarlatana i kriminalaca u pravosuđu. Ta borba neće stati dokle god hrvatsko pravosuđe ne bude pravosuđe koje brine o pravu i pravdi svakog čovjeka, a ne o reketu i nečijim privatnim interesima. Znam da je mnogima među vama ovaj današnji dan vratio osmijeh na lice i dao motiv više u vašim borbama s krivosuđem, a ja se nadam da će pravda i pravo u Hrvatskoj omogućiti istini da pobijedi, napisao je Mamić.

Podsjetimo, Mamić je tvrdio da su se on i Vekić redovito viđali u restoranu Zelenjak, te da je u prvih nekoliko susreta pokupio suca Vekića i njegovu prijateljicu Natašu ispred hotela Sheraton ili Westin u koje ih je, kako tvrdi, smještao i plaćao im smještaj.- O našim susretima u restoranu Zelenjak mogu svjedočiti djelatnici restorana, a uvijek je prisustvovala gospođa Nataša, prijateljica gospodina Vekića, a dvaput je bila i Natašina kćer Ena. Svaki puta bih joj ja dao od 3 do 10 tisuća eura za šoping po Zagrebu. U vrijeme mog suđenja također smo se našli i u Tuheljskim toplicama u hotelu Terme gdje je gospodin Vekić došao na vikend s prijateljicom Natašom. Također sam se s gospodinom Vekićem i Pribićem viđao u vikendici gospodina Pribića u Baranji. Oni su htjeli i predlagali da se vidim s gospodinom Krušlinom, što sam kategorički odbijao da ne riskiram da nas se vidi zajedno – tvrdi.

Restoran Dva goluba

Mamić u audio iskazu također navodi da se jedanput prije jedne od utakmica na koje su, kako tvrdi, često dolazili Vekić, Krušlin i Pribić, vidio s Vekićem u zagrebačkom restoranu Dva goluba na Kvatriću te da je u društvu Vekića sjedio Mate Radeljić, koji je bio savjetnik bivše predsjednice Kolinde-Grabar Kitarović.

Mamić tvrdi da se tijekom suđenja najmanje desetak puta vidio s Vekićem u stanu gospođe Nataše, koji se nalazi u centru Osijeka.  “Često sam s njima večerao u stanu, a Vekiću sam davao novac, 20 tisuća eura za neimenovanu financijsku vještakinju čije ime zna Drago Tadić, koji se sastao s Vekićem i tom vještakinjom, za koju je Vekić rekao da će ju Krušlin pozvati kao svjedoka eksperta kojeg treba nagraditi. Predao sam gospodinu Vekiću u stanu kod Nataše 20 tisuća eura i to je bilo pri kraju suđenja. Do svjedočenja gospođe nije došlo, ali je Vekić novac zadržao” – kazao je Mamić.

Tvrdi i da je u ljeto 2017. predao 5 tisuća eura Vekiću za godišnji odmor s Natašom u Pirovcu. Mamić na snimci tvrdi da je na jednom od susreta u Zelenjaku novac predao Vekiću te je opisao kako je primopredaja izgledala, a da su sve vidjeli djelatnici restorana kao i vlasnik.

Okršaj na proslavi kod Dolačkog

Zatim Mamić spominje 27.12.2017. i vikendicu u Buševcu pored Velike Gorice od Željka Dolačkog, osuđenog bivšeg šefa zagrebačke krim policije.

– Za vrijeme te večere dobio sam, ne prvi put, telefonski poziv, video call gdje su me iz restorana Bocca Márai u Miramarskoj zvali Drago Tadić, gospodin Vekić, gospodin Krušlin i gospodin Pribić i pjevali mi iz restorana. Vidjeli su da se ja nalazim također na fešti i pitali me gdje sam, ja sam rekao gdje sam i u neko doba na moje zaprepaštenje su banuli u prostoriju u Buševcu, u vikendicu od Dolačkog. S nama su nastavili feštati i plesati s mojom suprugom, a posebno je intiman u druženju s mojom suprugom bio Krušlin koji je supruzi Marini pokazivao prepisku koju je vodio sa svojom suprugom iz Osijeka koja mu je govorila da ne pije i brzo ide kući. Oni su se grlili, ljubili i razgovarali o najintimnijim stvarima. U jednom trenutku smo se Krušlin i ja povukli u prostoriju i počeli pričati o mom predmetu. Gospodin Krušlin mi je rekao da me njegova majka, koja je iz Tuzle, obožava i da mu je rekla da me ne smije osuditi i da više ne dolazi kući ako se to dogodi. Zatim je rekao da mu je stalo do druženja sa mnom i da mu to imponira, ali da će me morati osuditi iako nisam kriv. To mi je rekao, a ja sam se potpuno izbezumio i rekao ‘kako može biti takav monstrum i kako mi se usudi to reći i kakvu to on čast ima, kakav je sudac koji priča o tome da mu se ja sviđam, da sam nevin, ali što ako će morati presuditi’. Došlo je do takve žučne rasprave, pa skoro i do fizičkog kontakta. Onda su ga Vekić i Miljević razdvajali i umirivali da ne dođe do većeg ekscesa. Na toj proslavi bilo je najmanje 30-ak sudionika – ispričao je Mamić.

Komentari

Najnovije