Četvrtak, 20 veljače, 2020

FACEBOOKU KONAČNO DOLAZI KRAJ! Mladi masovno deaktiviraju račune i odlaze na jednu drugu društvenu mrežu

Facebook je i dalje najpopularnija društvena mreža u Sjedinjenim Državama, no populacija mlađa od 25 godina sve se više okreće Snapchatu, navodi eMarketer i predviđa nastavak pada broja korisnika Facebooka.

U 2018. broj korisnika Facebooka u SAD-u trebao bi pasti za 5,6 posto u dobnoj skupni od 12 do 17 godina, odnosno za 5,8 posto u skupini između 18 i 24 godine. “Ovo je prvi put da eMarketer predviđa pad korištenja Facebooka kod mladih u dobi od 18 do 24 godine”, objavio je u ponedjeljak. Taj centar predviđa da će u 2018. godini Facebook izgubiti dva milijuna korisnika mlađih od 25 godina.

Nagli uspon Snapchata

Dok Facebook gubi, Snapchat privlači i trebao bi dobiti 1,9 milijuna novih korisnika u dobnoj skupini osoba mlađih od 25. Nešto manje – 1,6 milijuna novih korisnika koji su odustali od Facebooka, trebao bi privući Instagram. U SAD-u je Instagram i dalje važniji od Snapchata po ukupnom broju korisnika koji je narastao 13,1 posto u godinu dana na 104,7 milijuna. Istodobno, Snapchat bi trebao rasti za 9,3 posto na 86,5 milijuna, piše danas.hr

Na Facebooku starija populacija

Facebook, s druge strane, nastavlja osvajati stariju populaciju te ima postojan broj korisnika od 169,5 milijuna. “Snapchat bi mogao privući i starije korisnike ako redizajnira svoju platformu i pojednostavi uporabu”, kaže Debra Aho Williamson, analitičarka eMarektera. Nedavno je Snapchat uveo nekoliko noviteta kako bi pojednostavio uporabu. No, “pitanje je hoće li mladi i dalje smatrati da je Snapchat cool ako se njime počnu koristiti njihovi roditelji i djedovi i bake”, kaže Williamson te podsjeća kako je “upravo to situacija s kojom se sada suočava Facebook”.

Autor: Danas.hr

>>> PROGON HRVATA NA FACEBOOKU: Brišu i blokiraju profile ne samo zbog slike Praljka već i statusa

Komentari

Komentari