Utorak, 26 svibnja, 2020

Britanka nominirana za “muslimanku godine”: “Nikakvi prosvjedi, samo džihad!”

Britansku poslovnu ženu i novinarku koja je jednom bila nominirana za nagradu ‘Britanski musliman godine’ istražuje policija nakon što je objavljen video u kojemu poručuje kako je “džihad jedino rješenje”.

Sumaira Farrukh (38) govorila je na prosvjedu kojemu je prisustvovalo stotine ljudi, koji su zahtijevali da se spriječi da Indija oduzme autonomiju Kašmiru.

Ona negira poticanje na nasilje upotrebom riječi džihad, tvrdnjom da se to jednostavno odnosi na borbu. Ustvrdila je kako je postala meta zbog toga što je žena koja nosi ‘maramu’.

Međutim, Farrukh je kazala “Imam jednu stvar, istinu za reći muslimanskoj zajednici. Postoji samo jedno rješenje, a to je džihad. Nema prosvjeda, ništa. Samo džihad”.

Farrukh je inače izvršna direktorica muslimanskog tv kanala Noor TV, te je 2017. izgubila u finalu, u kategoriji “poslovna žena godine” na dodjeli nagrada ‘Britanski musliman godine’.

Daily Mail prenosi kako je Farrukh poručila da ne žali zbog izbora svojih riječi.

Samo 24 sata ranije, veći broj zastupnika laburista, uključujući Toma Watsona, Jacka Dromeyja i Liama ​​Byrnea, održali su svoje govore na identičnom prosvjedu na istom mjestu.

Komentari

Komentari