snimka zaslona

VIŠE DUHOVNOSTI, MANJE KONZUMERIZMA: Papa Franjo poslao poruku vjernicima uoči blagdana

Podijeli

Uoči nadolazećih blagdana koji će ove godine biti drugačiji nego na što smo navikli zbog pandemije koronavirusa koja hara svijetom, vjernicima se obratio vrhovni poglavar Katoličke crkve papa Franjo. U apostolskoj knjižnici gdje je papa prenosio svoju tjednu audijenciju već su postavljena dva glavna božićna simbola. 

Nekoliko dana prije Božića, papa je govorio o važnosti ograničenja, koja će se povećati u mnogim zemljama s obzirom na trenutnu pandemiju s kojom se cijeli svijet suočava posljednjih godinu dana.

“Želim potaknuti sve da ubrzaju put do Božića, do pravog Božića, odnosno do Rođenja Isusa Krista. Ove godine očekuju nas ograničenja i neugodnosti. Razmislimo o Božiću Djevice Marije i svetog Josipa. Putovanje nije bilo lako. Toliko poteškoća! Toliko briga! Upravo ih je vjera, nada i ljubav vodila i održavala. Neka tako bude i kod nas”, poručio je vjernicima papa Franjo.

Papin prijedlog je da se ne troši energija razmišljajući o onome što se ne može učiniti. Rekao je da preusmjerimo tu energiju kako bismo saznali što se može učiniti kako bi se pomoglo onima oko nas.

“Neka nam ova poteškoća također pomogne da pročistimo način življenja Božića, slavljenja i izlaska iz konzumerizma. Neka bude religiozniji, autentičniji, stvarniji”, rekao je Papa za Rome Reports.

Mnoge vlade širom svijeta pooštravaju ograničenja zbog pandemije. Budući da trenutni talijanski policijski sat započinje u 22:00 sata, papa je božićnu misu koja će se održati u Bazilici sv. Petra u Vatikanu pomaknuo ranije na 19:30 sati.

 

Komentari

Najnovije