snimka zaslona YouTube

VEĆINA JU PODRŽAVA: Nogometašica odbila sudjelovati u minutnoj šutnji za Maradonu

Podijeli

Španjolska nogometašica Paula Dapena odbila je sudjelovati u minutnoj šutnji za Diega Maradonu. Umjesto toga je sjedila na terenu okrenuta leđima dok su njezine suigračice stajale.

Ovog vikenda diljem sportskog svijeta odala se počast argentinskom pobjedniku Svjetskog kupa Diegu Maradoni koji je prošlog tjedna umro u 60. godini. Međutim, prije utakmice Viajes Interrias FF vs Deportivo Abanca, 24-godišnja igračica Paula Dapena odbila je odati počast nogometnoj legendi.

“Čim sam saznala da će doći do čina u njegov spomen odbila sam ispoštovati minutu šutnje za silovatelja, pedofila i zlostavljača”, rekla je Dapena za španjolske medije.

Paula nije znala da je planirana minutna šutnja sve dok se nije spustila na travnjak, prenosi Sport Bible.

Tri dana ranije, u sklopu obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, također je održan komemorativni čin no nije uključivao minutu šutnje.

“Minuta šutnje za žrtve nije bila organizirana. Dakle, očigledno nisam voljna sudjelovati u jednoj za zlostavljača”, komentirala je Dapena.

Dok su Dapenini suigrači odabrali sudjelovati u minuti šutnje za Maradonu pognutih glava, lokalne novine su izvijestile kako je Paula dobila potporu iz zemlje, uključujući i trenera protivničke momčadi Deportiva Abanca.

“To je sigurno vrlo teško pitanje. Nikoga ne treba prisiljavati na komemorativni trenutak za koji ne vjeruju da bi se trebao dogoditi”, izjavio je Manuel Sanchez.

Novinari u Argentini također su istaknuli da Maradonin problematični osobni život ne može u potpunosti prikriti njegova nogometna talentiranost i ponos koji je potaknuo u svojoj naciji.

Međutim, optuživanje Maradone da je bio silovatelj i pedofil, s obzirom na to da nikada nije proglašen krivim za bilo kakav takav zločin, vrlo je riskantno.

Neutemeljene izjave potkopavaju širu sliku Paulinog stava, njenog zastupanja za svoje vrijednosti.

 

Komentari

Najnovije