snimka zaslona YouTube

OD PONEDJELJKA prijenos misnog slavlja svaki dan na HRT-u

Podijeli

Hrvatska radiotelevizija od ponedjeljka 30. studenoga, ponovno će svakodnevno prenositi mise u 18 sati. HRT se na to odlučio zbog nepovoljne epidemiološke situacije i ograničenog broja sudionika u crkvama na svetoj misi, izvijestili su u petak.


“Budući da je zbog nepovoljne epidemiološke situacije ograničen broj sudionika u crkvama na Svetoj misi, Hrvatska radiotelevizija svim svojim gledateljima i slušateljima želi omogućiti i olakšati pristup praćenju misnih slavlja. Stoga od ponedjeljka 30. studenoga ponovo izravno prenosi svakodnevne mise na Trećem programu Hrvatske televizije i Trećem programu Hrvatskoga radija od 18 sati”, priopćili su s HRT-a, prenosi Večernji list.

Domaćin je zagrebačka župa Rođenja Marijinog. Nedjeljne mise mogu se i dalje pratiti na Prvom programu Hrvatske televizije i Hrvatskoga radija od 10 sati.

Podsjetimo, predsjednik Vlade Andrej Plenković u četvrtak je naveo nove mjere za suzbijanje pandemije koje će vrijediti od subote 28. studenog do ponedjeljka 21. prosinca.

Tada je preporučeno da se misna slavlja prenose putem radio i TV programa, kad god je to moguće, kako bi se vjernicima omogućilo prisustvo vjerskim ceremonijama bez odlaska u sakralni objekt.

U slučaju održavanja misnog slavlja uživo, one trebaju biti organizirane prema preporukama Stožera.

“Za misna slavlja vrijedi jednako ograničenje od 25 ljudi, vjernika koji mogu prisustvovati”, poručio je Plenković.

 

Komentari

Najnovije