snimka zaslona YouTube

MARADONIN LIJEČNIK POD ISTRAGOM: Racija pretresla doktorov dom i kliniku

Podijeli

Policija u Argentini pretražila je kuću i privatnu kliniku Leopolda Luquea, liječnika nogometne legende Diega Maradone koji je umro prije pet dana. Službenici pokušavaju utvrditi je li bilo nemara i propusta prilikom liječenja nogometaša.

Nogometna zvijezda Diego Maradona (60) preminuo je u srijedu 25. studenog od srčanog udara u svom domu u Buenos Airesu.

Maradona je ranije u studenom imao uspješnu operaciju krvnog ugruška na mozgu i trebao je biti liječen od ovisnosti o alkoholu.

Maradonine su kćeri zatražile informacije o lijekovima koji su davani njihovom ocu prilikom liječenja.

Doktor Luque nije optužen. Poriče bilo kakva nedjela.

Na što je usmjerena istraga?

Otprilike 30 policajaca izvršilo je pretres kuće 39-godišnjeg dr. Luquea u nedjelju ujutro, a još 20 ih je ušlo u njegovu kliniku u glavnom gradu Buenos Airesu, piše BBC.

Racije su naredili tužitelji koji pokušavaju stvoriti sliku Maradoninih posljednjih dana kod kuće.

Preuzeta su računala, mobiteli i medicinske bilješke, kažu dužnosnici.

Postoje sumnje da oporavak zvijezde kod kuće možda nije ispunio uvjete otpusta iz klinike, poput 24-satnog tima medicinskih sestara “specijaliziranih za zlouporabu supstanci”, dežurne nazočnosti liječnika i pripravnosti hitne pomoći opremljene defibrilatorom.

Dužnosnici žele znati o sudjelovanju dr. Luquea u aranžmanima Maradoninog oporavka u kući pokojne zvijezde.

Koja je linija obrane dr. Luquea?

Na emotivnoj konferenciji za tisak u nedjelju, dr. Luque – koji je opisan kao osobni liječnik nogometaša – povikao je rekavši da je učinio sve što je mogao da spasi život prijatelja. Rekao je da je Maradona u posljednje vrijeme bio vrlo tužan.

U jednom je trenutku liječnik uzvratio udarac novinarima: “Želite znati za što sam ja odgovoran? Zato što sam ga volio, što sam se brinuo o njemu, što sam mu produžio život, što sam ga popravio do kraja.”

Liječnik je rekao da je učinio “sve što je mogao, do nemogućeg”.

Dr. Luque je dodao koja je bila njegova uloga kao liječnika.

”Ako mene pitate, ja sam neurokirurg i moj posao je završio. Završio sam s njim”, rekao je referirajući se na operaciju u studenom, a inzistiranje na oporavku Maradone kod kuće nije bila njegova odgovornost.

“Trebao je otići u rehabilitacijski centar. Nije želio”, rekao je dr. Luque, nazvavši pokojnu zvijezdu “neukrotivom”.

Također je rekao da ne zna zašto nije bilo defibrilatora niti tko je odgovoran za to što ispred Maradonine kuće nije bilo hitne pomoći.

I dodao je: Diego je “bio jako tužan, želio je biti sam, a to nije zato što nije volio svoje kćeri, obitelj ili one oko sebe”.

 

 

Komentari

Najnovije