Pixabay

Kakve grudi su najprivlačnije muškarcima? Ovisi o dva faktora, tvrde znanstvenici

Podijeli

Studija objavljena u časopisu Evolution and Human Behaviour tvrdi da veličina i čvrstoća ženskih grudi diktira kakve dojke će biti privlačne muškarcima.

U istraživanju je sudjelovalo 267 muškaraca iz Brazila, Kameruna, Češke i Namibije. Prema studiji, srednje velike grudi smatrale su se najatraktivnijima u Brazilu, Češkoj i Namibiji. Činilo se da ljudi u Kamerunu više vole velike grudi.

“Pronašli smo međukulturalno dosljednu sklonost prema čvrstim grudima koje su tipične za žene u mladoj odrasloj dobi”, rekao je vodeći autor studije Jan Havlíček sa sveučilišta Charles u Pragu, piše IFLScience.

“Suprotno tome, otkrili smo prilično velike razlike u preferencijama veličine dojke. U većini testiranih zemalja najviše su se preferirale grudi srednje veličine”, dodao je Havlíček.

Da bi došli do ovog zaključka, istraživači su sudionicima pokazali slike različitih veličina dojki za koje istraživači kažu da su “marker potencijalne plodnosti”, a čvrstoća dojki, “marker rezidualne plodnosti”.

“Ovaj obrazac podupire ideju da morfologija dojke može poslužiti kao preostali pokazatelj plodnosti, ali nudi ograničeniju potporu hipotezi o potencijalnom pokazatelju plodnosti”, rekli su istraživači.

“Buduće studije trebale bi se usredotočiti na potencijalnu interakciju između dva parametra, veličinu grudi i čvrstoću, što bi, zajedno, moglo pomoći objasniti relativno velike razlike u veličini ženskih grudi”, zaključili su znanstvenici.

 

Komentari

Najnovije