BROJNI NOVITETI Popularna mobilna aplikacija uvela razne dodatke i alate

Podijeli

Popularna društvena aplikacija WhatsApp uvela je mnoge novitete, poput alata za brisanje nepotrebnih podataka, personaliziranih pozadina i samobrišućih poruka.

Kao što je bilo najavljivano, WhatsApp je uveo nekoliko noviteta kako bi poboljšao doživljaj aplikacije svojim korisnicama.

Oslobodite prostor uz WhatsApp

U WhatsAppu su redizajnirali svoj alat za upravljanje memorijom za pohranu kako bi se olakšalo pronalaženje i brisanje datoteka koje zauzimaju previše prostora.

Dosad nije bilo moguće selektirati sadržaj koji želimo ukloniti, što je nepraktično ako želimo izbrisati razgovor, ali ne i fotografije.

Novi alat nudi mini prikaz sadržaja za brisanje koji je grupiran u kategorije.

Možete ga pronaći ulaskom u Postavke > Pohrana i podaci > Upravljaj pohranom (Settings > Storage and data > Manage storage).

Samobrišuće poruke

Uvedena je i opcija nestajanja poruka, a ova značajka pruža novu opciju samobrišućih poruka. Sustav radi tako da se poruke u chat razgovorima između prijatelja automatski izbrišu nakon sedam dana. Svatko može omogućiti opciju u pojedinačnim chatovima, a grupni administratori moći će omogućiti poruke u grupnim chatovima.

S porukama će se izbrisati fotografije i videozapisi, no iako će obje strane u razgovoru ostati bez njih, još uvijek je moguće napraviti snimke zaslona ili jednostavno kopirati poruke prije nego što se automatski izbrišu. Dakle – ne radi se o alatu koji će vas osigurati od ‘ukradenih’ fotografija.

Brisanje poruka moći će se odvijati po grupama ili kontaktima, a poslije će biti dostupno kao nova opcija u kontaktima. Postavka neće izbrisati starije poruke, a na nove poruke utječe tek kad je omogući jedan od sudionika razgovora. WhatsApp i Facebook omogućili su novu opciju svim korisnicima iOS-a i Androida.

Više zabave, više pozadina

Najnovija nadogradnja za WhatsApp donijela nam je poboljšane pozadine, kao i pretragu za naljepnice. Glavna i, ne dvojimo, najpopularnija promjena dolazi u obliku pozadinskih slika koje je moguće mijenjati za svaki pojedini razgovor.

Zasebne pozadine mogu se birati u dvije varijante: noćni mod i dnevni mod. ‘Pozadina će automatski mijenjati boju ovisno o dobu dana’, kažu iz Facebooka.

Osnovna pozadina koja je tu od ranih početaka aplikacije odsad je dostupna u nekoliko boja koje se mogu zatamniti ili posvijetliti, po ukusu korisnika. Facebook je također olakšao korištenje naljepnica, pruživši mogućnost ubacivanja vlastitih stickera s tekstom ili emotikonima – ili pregledom kroz osnovne kategorije. ‘Uvođenjem ove funkcije predlažemo tvorcima naljepnica da svaku označe tekstom ili naslovom kako bi bile pretražive drugim korisnicima WhatsAppa’, kažu iz Facebooka.

Popularne naljepnice – odsad animirane!

Konačno, tu je WHO-ov paket animiranih naljepnica ‘Together at Home’, ‘sada puno izražajnijih u animiranom obliku’. Nadogradnja za WhatsApp dolazi tijekom ovog tjedna, a prvi koji će je se domoći su vlasnici iOS-a, piše Tportal.

Komentari

Najnovije