Inicijativa 40 dana za život (Dalmacija) uputila poziv za početak novog bdijenja

"Trebamo te! Trebaju te nerođena djeca. Trebaju te njihove majke; medicinsko osoblje i političari. Budi donositelj Božje nade i ljubavi, donositelj istinskoga mira, donositelj vjere i Božje radosti. 'Zaista, kažem vam, što god učiniste za jednoga od ove moje najmanje braće, meni učiniste!' (Mt, 25, 40)", piše inicijativa u pozivu. 

Inicijativa ’40 dana za život’ Dalmacija objavila je da na Čistu srijedu, 14.2. započinje novih 40 dana bdijenja za najmanje i najnevinije među nama – nerođenu dječicu!

U pozivu upućenom javnosti piše:

Tijekom ove kampanje pozivamo vjernike da razmisle o vrijednosti svakog ljudskog života i to riječima: Ove korizme… što ćeš TI učiniti za sebe i za druge? Vjerujemo da će ova korizmena kampanja biti blagoslovljena svakim blagoslovom, ne samo za nerođene i njihove majke i očeve, već za svakog onog tko se odvaži doći pred bolnicu ili dom zdravlja u svome gradu i hrabro stati uz nerođene.

Molitveno bdijenje se odvija u 28 gradova u Hrvatskoj, na 28 lokacija.

“Ako se ponizi moj narod na koji je prizvano ime moje i pomoli se i potraži lice moje i okani se zlih putova, ja ću ga tada uslišati s neba i oprostiti mu grijeh i IZLIJEČIT ĆU MU ZEMLJU.” (2 Ljet 7,14)

REGIONALNI SUSRET ZA DALMACIJU

Kako bismo se što bolje pripremili za nadolazeću kampanju, održan je Regionalni susret inicijative za područje Dalmacije i to u Zadru 4.2. na Dan života.

Izvor: 40 dana za život

Sudionici iz 8 dalmatinskih gradova uključenih u inicijativu susret smo započeli sv. Misom u crkvi sv. Šimuna i štovanjem relikvije starca Šimuna koja se nalazi u crkvi.
Regionalni susret održao se, kako bi sudionici kampanje zajedno molili, razmijenili iskustva, ideje i odredili smjernice za nadolazeće molitveno bdjenje te čuli vrijedna predavanja naše gošće dr. Danijele de Micheli Vitturi o prirodnom planiranju obitelji te svetosti spolnosti kao i Damira Mandića o enciklici Evanđelje Života sv. Ivana Pavla II kojem ćemo se osobit način moliti ove molitvene kampanje.

Gospodinu zahvalni na ovoj velikoj milosti zajedništva ohrabrili smo jedni druge za nadolazeću četrdesetnicu za nerođene pred našim bolnicama ove korizme!

Relikvije sv. Ivana Pavla II.

Posebnost korizmenog bdijenja je relikvija sv.Ivana Pavla II. koju će častiti na svim mjestima bdijenja u Hrvatskoj,  a početak putovanja relikvije je sutra 14.2. na svečanom otvaranju bdijenja ispred splitskog rodilišta!

U Dalmaciji u svim terminima na mjestima bdijenja relikvija će biti prema rasporedu:
14.2. otvaranje bdijenja u Splitu u 16.30
15.2. Imotski
16.2. Makarska
17.2. Dubrovnik
18.2. Metković
20.2. Zadar
21.2. Šibenik
22.2  Knin
23.2. Split

Osim na mjestu bdijenja, u svakom gradu će biti upriličena i sveta Misa na kojoj će vjernici moći častiti relikviju.

SVETA MISA ZA BLAGOSLOV KORIZMENE MOLITVENE KAMPANJE 

Večeras, dan prije početka molitvene kampanje, 13.2. u 18 sati u bolničku kapelicu sv. Josipa (KBC Firule) održat će se sveta Misu za blagoslov jesenske kampanje!

UKLJUČITE SE U MOLITVENO BDIJENJE, NEROĐENA DJECA TREBAJU NAŠ GLAS!!!

Vaša prisutnost doslovno može spasiti život…

“Trebamo te! Trebaju te nerođena djeca. Trebaju te njihove majke; medicinsko osoblje i političari. Budi donositelj Božje nade i ljubavi, donositelj istinskoga mira, donositelj vjere i Božje radosti. ‘Zaista, kažem vam, što god učiniste za jednoga od ove moje najmanje braće, meni učiniste!’ (Mt, 25, 40)”, piše inicijativa u pozivu.

Kako se uključiti

“Uključi se kao zajednica, kao župa, ili kao pojedinac i uzmi svoj termin bdijenja! U Splitu bdijemo ispred novog rodilišta svakim danom od 27.9. do 5.11. od 6.30 do 18.30 a vikendom neprekidno (od petka 6.30 do nedjelje 18.30). Prijaviti se možete na našoj web stranici 40danazazivot.com, na facebooku 40 dana za život – Split, na mobitel 095/9007352 (Damir), ili na mail: [email protected]

Izvor: 40 dana za život (Dalmacija)

PRATITE NAS PUTEM APLIKACIJE ZA ANDROID!

Stavovi iznešeni u komentarima ne odražavaju stavove redakcije Portala, već su to osobni stavovi autora pojedinog komentara.