Subota, 28 ožujka, 2020

Umjesto milijardu kuna za Istanbulsku konvenciju, dajte za bolesnu djecu

Uzeo Fiuman Sale križ, pa ga tegli u Zagreb da pomogne bolesnoj djeci.
Aj – u redu.
Jest da je birao suhu jelovinu da mu križ bude lakši, ali – u redu…
Ne nosi ga baš osobno jer, eto ne može jadan. Boli ga zglob. Pa lagano mediji prenose koliku žrtvu čovjek podnosi jer ga boli noga, a sve za jadnu bolesnu dječicu… Pa mu se šalje fizioterapeut da mu, jadnom, pomogne. I, naravno da se to sve medijski oooobilno prati. Jer, eto, odvratni HZZO ne da pare za skupe lijekove za liječenje bolesne djece. Na sreću nije se bar HGSS morao uključiti u spašavanje Saleta!
I svi leftardski mediji uglas složno izražavaju divljenje prema ogromnoj saletovoj žrtvi…
A čim takvi mediji koga slave – nešto tu smrdi!

Naravno da nijedan masonski medij ne prenese da HZZO odavno plaća odgovarajuće generičke lijekove, ali opravdano odbija plaćanje 100X skupljih zaštićenih lijekova raznoraznih farmaceutskih megakoncerna.

Onda se pojavi „Cirenac“ u liku Marina Miočića Stošića, patološkog mrzitelja Hrvatske. Taj pomaže nositi križ jadnom pojedincu Saletu koji se bori protiv besćutnog sustava, jel… Neće mediji prenijeti da su i on i članovi grupe Let3 dobili državne stanove za svoj rad. Ima još takvih. Obersnel nagrađuje odanost. Čovjeku je kao zaslužnom građaninu Rijeke gradonačelnik Obi prije par godina dodijelio TROSOBNI državni stan.
I sad pazi .. prosvjeduje se nošenjem Križa ko fol protiv toga što bolesna dica nemaju lijekove zbog kupovine aviona …čijih aviona? Izraelskih!
Gospodin živi u Rijeci.
Grad Rijeka je ulupala desetke milijuna kuna u raspalog brozovog Galeba. Kojeg se šalta sa veza ne vez!
Gospodin nije prošetao do gradskog poglavarstva – blize mu je od Markovog trga.
Naravno da nije prodao stan i uplatio lovu za tu bolesnu djecu. Tko zna da li bi se Obersnel s tim uopće složio? Što bi rekli drugovi iz centrale SDP-a? Da li bi mu ikad više dali drugi stan?

I dočekat će ih u Zagrebu pripadnici UZMP-a, nevladine udruge, Rada Borić, antife, Radnička fronta i tko sve ne… i naravno koordinatorica medijske priče Maja Sever…

Sad, kako to da mediji i udruge koje se inače na sam spomen križa propinju na zadnje noge, u ovom slučaju itekako taj križ veličaju – ne znam.
Ali znam prepoznati medijski spin kada ga vidim.

Autor: Krešimir Kalmar

Komentari

Komentari