Utorak, 14 srpnja, 2020

Pavković: Sramota je da samo Hrvati, kao pobjednici, ne mogu nositi i isticati svoja ratna obilježja

Mladen Pavković: Sramotno. Kockanje sa simbolima Domovinskog rata

Ovo je prvorazredni politički skandal!

Članovima Vijeća za suočavanje s posljedicama vladavine nedemokratskih režima, koji su skupljeni zbrda-zdola, trebala je čak godinu dana (sic!) da donesu odluku o pozdravu „Za dom spremni“. Možete li uopće zamisliti koliko bi tim i takvima trebalo vremena da su morali donijeti neku, recimo, važnu gospodarsku odluku?

Na kraju su iznjedrili neke svoje zaključke i prijedloge s kojima nitko nije zadovoljan, osim oni koji su željeli (i uspjeli) zamutiti kašu.

>>> KAKAV GAF: Prigovorila za ‘zds’ pa otkrila nešto što je skrivala ‘kao zmija noge’!

„Grb HOS-a može se iznimno koristiti u situacijama gdje se obilježava pogibija pripadnika HOS-a. Ta dozvola ne mijenja samu postavku da je taj pozdrav protuustavan. Riječ je o iznimci koja se striktno regulirano može tolerirati“, pokušao je objasniti predsjednik Vijeća, akademik Zvonko Kusić te je također dodao da crvena zvijezda i komunistički simboli nisu sporni u kontekstu antifašističke borbe, a jesu u kontekstu ljudskih prava i masovnih zločina.

Bože, pomozi!

Za te zaključke je Vijeću od 17 članova trebalo čak godinu dana!

Dakle, od simbola hrvatskog obrambenog Domovinskoga rata, HOS-ovog znaka, napravili su „sprdnju“, Naime, ako su se pod ovim znakom Hrvati borili, ginuli i na kraju stvorili hrvatsku državu, a jesu,  tko su ti sedamnaestorica „veličanstvenih“ da mogu dati preporuku, odnosno zaključak da se znak HOS-a, koji sadrži i pozdrav „Za dom spremni“, može koristiti samo tamo gdje se ginulo pod tim znakom, tim prije što sva znakovlja i sva obilježja koje su nosili pripadnici pobjedničke (!) Hrvatske vojske u Domovinskome ratu trebaju biti na čast i ponos hrvatskom narodu?

Sramota je da samo Hrvati, kao pobjednici, ne mogu nositi i isticati svoja ratna obilježja, dok drugi, poput Srba, koji su bili agresori na Republiku Hrvatsku, s ponosom i bez problema u svakoj prigodi nose i hvale se četničko-fašističkim obilježjima.

S druge pak strane, da ti pamet stane, za ovo Vijeće, crvena zvijezda i komunistički simboli nisu sporni. Kako nisu sporni kad su oni koji su nosili zvijezdu, poglavito nakon II. svjetskog rata, ostavili iza sebe na stotine masovnih grobnica nevinih Hrvata, od Vardara pa do Triglava, a da za te zločine nikada nisu odgovarali? Slično je bilo i u Domovinskom  ratu.  Oni su i nakon 1945-te ubijali nevine ljude s pozdravom – „Smrt fašizmu-sloboda narodu“. A možete li uopće zamisliti kako bi kod ovog Vijeća prošli oni da su u Domovinskom ratu pozdravljali sa sličnim pozdravom: „Smrt srpskom fašizmu – sloboda narodu“?

>>> SPREMA SE NEVIĐEN SKANDAL: Zapjeva li Thompson legendarnu ”Bojnu Čavoglave” biti će uhićen

Nu, čudno je da ova sedamnaestorica „veličanstvenih“ nisu dali preporuku da se zabrani i „kuna“, novac koji se tako zvao i u Nezavisnoj Državi Hrvatskoj!

Kune ne smetaju nikome, pa čak ni Miloradu Pupovcu!

Neki članovi Vijeća za suočavanje s prošlošću sada daju izjave kako se nisu složili s zaključcima, odnosno prijedlozima koji su doneseni. Međutim, ni jedan od njih nije dao ostavku i časno i dostojanstveno napustio ovo društvo.  Zašto?

Mladen Pavković,

predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.)

>>> (VIDEO) HODAK: Nijedna vlast neće imati hrabrosti uhićivati mladež koja s oznakma HOS-a dolazi na Thompsonove koncerte

Komentari

Komentari