Nedjelja, 31 svibnja, 2020

Orban je našao protuotrov za EU

Tako reći cijela europska javnost “glasovala” je protiv Viktora Orbana, no na nedjeljnim izborima mađarski narod nije “poslušao” Europu pa je Orban od 199 mjesta u parlamentu osvojio čak 133!
Kako se od ideoloških magli koje su puštali ljevičari i liberali slabo ili nikako nije vidjela stvarnost Orbanove preporođene Mađarske, ponovimo jednu stidljivu rečenicu iz izvještaja o mađarskim izborima u kojoj se kaže kako su mu “birači zahvalni zbog veoma niske nezaposlenosti (3,8 posto) i dinamičnog rasta (4 posto u prošloj godini)”.

Zacijelo Orbanovo “natražnjaštvo” zbog kojeg je stalna meta zlobnika u Europskoj uniji ne bi bilo dovoljno za pobjedu na izborima da iza njega ne stoje gospodarski uspjesi, rast standarda građana i zaposlenosti.

A kad se vodstva slabijih zemalja počnu brinuti o nacionalnim interesima i interesima svojih građana, počne i paljba iz Bruxellesa. I to iz vrlo jednostavnog razloga – države EU budzašto su u tim zemljama pokupovale banke, a narodne banke pretvorile u svoje servise, zatim i velike državne tvrtke te su “kupile” i uvozne lobije koji prodaju njihovu robu. Kad je riječ o hrani, često i otrovnu. Orban je našao protuotrov!

Milan Ivkošić / Večernji list

Komentari

Komentari