Utorak, 11 kolovoza, 2020

Ne bacajte nas Hrvate u dijaspori u isti koš sa onima koji su 90-te pobjegli!

Od onih zlobnika, kojima dijaspora smeta u svim segmentima društva, nerijetko možemo čuti tezu, kako mi Hrvati u rasijanosti nismo sudjelovali u borbi za samostalnu Hrvatsku pa nas pak i prozivaju da smo mi odnosno naši preci napustili Hrvatsku kako ju ne bismo morali braniti od Velikosrpske agresije. 

Upravo zagovornici te teze imaju najmanji udio u slobodnoj i suverenoj Hrvatskoj

Zanimljiva je licemjernost zagovornika te teze, koji u velikom dijelu nikada nisu željeli slobodnu Hrvatsku, te i dan danas kroz institucije RH, udruge i svoje Jugomedije pokušavaju rušiti ustavni poredak naše domovine. Oni koji pak nisu zlonamjerni i ne spadaju u taj spektar društva, nažalost često bez prevelikog razmišljanja i provjeravanja podržavaju tu tezu, te tako možda i nesvjesno čine nepravdu jednom dijelu hrvatskoga naroda. 

Mi Hrvati dijaspore odnosno naši preci Hrvatsku nisu napustili za vrijeme domovinskog rata, nego u vrijeme Titoističkog režima

Kada se u javnosti počinje ulaziti u raspravu o onima koji su iz Hrvatske pobjegli za vrijeme domovinskog rata kako ju ne bi morali braniti, Jugokomunisti te neinformirani često nas Hrvate u rasijanosti uvrštavaju u isti koš. No kada sagledamo činjenice, remiziramo sve događaje još od 45-te, te tako uđemo u bit tematike, Hrvate dijaspore jasno možemo diferencirati od onih izdajica koji su Hrvatsku zaista napustili, da bi izbjegli odazvati se obrani domovine. (Ako budemo iskreni oni koji su to učinili Hrvatsku sigurno ne smatraju svojom domovinom). Hrvati u dijaspori nisu Hrvatsku napuštali u 90-toj godini, pak suprotno imamo mnogo slučaja u kojima su se Hrvati u svijetu vračali u svoju domovinu kako bi joj pomogli u obrani i u ostvarivanju suvereniteta, neovisnosti i demokracije. Oni koji nama Hrvatima dijaspore žele nabaciti stigmu, da smo mi odnosno naši preci izdajice te smo odbili braniti našu domovinu, bi trebali znati, da su Hrvati dijaspore napustili svoju rodnu grudu upravo za vrijeme vladavine njihovih mentora odnosno za vrijeme vladavine velikoga krvnika Josipa Broza Tita. (Od 45-te pa nadalje). 

Upravo te izdajice, od 2000-te kroje sudbinu naše domovine

Sada dolazimo do paradoksalne situacije, da upravo oni koji nisu bili spremni braniti Hrvatsku u domovinskom ratu više ne žive u svijetu nego obavljaju visoke pozicije u Hrvatskim institucijama, te većina od njih nikada nisu ni pripadala istinskoj dijaspori. One koji su pripadali dijaspori, te su Hrvatsku kao povratnici na ratištima branili, danas se kroz razne medije pokušava marginalizirati (Željko Glasnović). Kada vidimo koje su osobe bile na čelu vlade RH, Milanović i ekipa, te koje danas predsjednik vlade i kakvu su politiku provodili, te remizirajući ono gdje su bili za vrijeme domovinskog rata, bez prevelikog razmišljanja doći ćemo do konstatacije, tko su zaista neprijatelji i izdajice naše voljene domovine (Račan, Mesić i cijela njihova komunistička ekipa, a sigurno ne Hrvati u dijaspori). Kada uz to sagledamo aktivnosti Hrvata dijaspore za vrijeme Komunističke Jugoslavije, domovinskog rata te danas, možemo jasno uvidjeti kako su Hrvati dijaspore uvijek imali dobre namjere prema svojoj domovini, te su za nju učinili onoliko koliko su mogli te koliko im je bilo omogućeno. Upravo kroz takvu analizu, cijela teza zlonamjernika (antihrvatskih elemenata), koji Hrvate dijaspore branitelje i domoljube žele oblatiti na najveći mogući način, pada u vodu. Iz svih tih razloga mi Hrvati u dijaspori ali i oni u domovini moramo sve učiniti, da nas druga strana ne uspije pobijediti svojim lažnim bedastoćama, nego ih upravo mi moramo pobijediti istinom koje se najviše boje. 

Za Priznajem.hr Davor Čelan

 

Komentari

Komentari