Srijeda, 19 veljače, 2020

Dujmović: Isti kadrovi iz prvog reda aktualnog prosvjeda bili su na usluzi i kod Račanovih čistki

Prošao sam trenutke teškog ponižavanja u moru otkaza koje sam dobio, zaključno sa zadnjim na HTV-u, ali stati na stranu aktualnih medijskih prosvjednika, bilo bi blasfemično, piše Tihomir Dujmović.

Dok sam bio član HND-a, nikada jednu riječ nisu izustili o nepravdama koje sam kao novinar doživio kroz brojne otkaze, a u ilustracijama današnje cenzure na HTV-u, niti kao uzgrednu crticu nisu spomenuli da mi je vrlo gledana emisija na istom tom HTV-u bila zabranjena jos prošle godine! Zasto? Pa zato jer oni ne prosvjeduju zbog takvih zabrana! S njima se slažu! Oni ne prosvjeduju zbog 50 novinara i urednika koji su maknuti na početku Radmanove ere!

Dapače, oni koji su bili na novinarskom prosvjedu u prvim redovima, upravo su oni preuzeli uzde te televizije nakon Radmanovih čistki! Gotovo isti kadrovi iz prvog reda aktualnog prosvjeda bili su na usluzi i kod Račanovih čistki koje su obavljene prije dvadeset godina na istoj crti ideološke nesnošljivosti!

Kada sam objavio knjigu “Hrvatske novinarske tragedije 1945-1995” u kojem dokumentirano navodim da je u čistkama 1945 i 1971 godine vise od pet stotina hrvatskih novinara ubijeno, uhićeno, zabranjeno ili protjerano, tu su povijesnu sramotu u kojoj je nerijetko aktivno sudjelovalo upravo hrvatsko novinarsko društvo, ignorirali! Nikada o tom sadizmu nisu riječ progovorili.

Pet stotina zabranjenih novinara u prvih 25 godina komunizma i Jugoslavije! HND šuti o tom zvjerstvu jer bi morali progovoriti o ulozi tobožnjih bardova hrvatskog novinarstva koje drže kao moralne stupove i današnjeg novinarskog ceha! Osim toga ljudi iz prvih redova novinarskog prosvjeda šute i dan danas o nizu tema koje vape za pisanjem. Oni ne šute mojom šutnjom novinara koji je u medijskom kućnom pritvoru, oni šute jer se ideološki slažu da se o brojnim temama šuti.

Tu se krije samo srce licemjerstva prosvjeda pod nazivom “Ukrali ste medije, novinarstvo vam ne damo”, komentirao je Tihomir Dujmović.

Komentari

Komentari