Petak, 21 veljače, 2020

BABIĆ: “PREMIJERU NE LAŽITE”, izjavio je ogorčeni stanovnik Slavonskog Broda

Nakon otvorenog revolta protivnika Istanbulske konvencije, politika vjerodostojnosti predsjednika Vlade Andreja Plenkovića danas je doživjela još jedan težak udarac u Slavonskom Brodu, zbog zagađenosti vode u tom gradu.

Najprije je jedna mlada majka držeći dijete u ruci, pred TV kamerama upitala Plenkovića da li njegova djeca u Zagrebu piju vodu iz boce? On je odgovorio – ne. Majka je onda Plenkoviću rekla kako će onda i oni doći u Zagreb da im djeca mogu piti zdravu vodu. U isto vrijeme reagirao je, prema prikazu Trećeg Dnevnika HTV-a i otac djeteta, koji je Plenkoviću izravno u lice rekao: “Nemojte nas više lagati”. Vidno iznenađen, Plenković je odgovorio “nemojte tako”, a majka djeteta počela je gorko plakati.

U istom TV prikazu ministar zdravstva Milan Kujundžić poručio je građanima Slavonskog Broda “da neka se ne brinu, jer povećana koncentracija ugljikovida u vodi nije opasna za zdravlja ako se koristi nekoliko dana”. Koje strašno licemjerje.

Zanimljivo je da sam jučer dobio poruku od jednog mojeg kolege iz diplomacije, koji mi je teško zamjerio što sam u emisiji “Zoom Zagreb”, na TV Z1, usporedio Hrvatsku s Albanijom iz pedesetih godina prošlog stoljeća. Napisao mi je kako to “ne bi rekao ni pijan čovjek”.

Nakon današnjih scena u Slavonskom Brodu, koje se svakodnevno nižu, iz drugih razloga, kao na traci u svim drugim dijelovima Hrvatske, smatram da imam pravo dodati kako je današnja Hrvatska u još lošijem stanju nego što je to bila Albanija sredinom prošlog stoljeća.

Iako nije za sve on kriv, Plenković i njegova Vlada nisu do sada ponudili nikakva rješenja za teške probleme s kojima je Hrvatska suočena i oni moraju otići što prije, ako želimo spasiti ono malo što je danas ostalo od Hrvatske i hrvatskog naroda. Osim što na sve više uvaljuju u velike opasnosti na međunarodnoj sceni, Plenković i Kolinda Grabar – Kitarović nemaju ni znanja ni iskustva za vođenje države u današnjim vremenima prepunih opasnosti.

Hrvatski domoljubi i političari u malim strankama i skupinama, nemojte misliti da vi sami imate rješenja za katastrofu koja nam se iz dana u dan povećava. Još nisam vidio ni jednu iskrenu i dobru inicijativu za udruživanje domoljubnih snaga u Hrvatskoj. Ako male domoljubne sytranke pojedinačno čak ako i dobiju nekoliko zastupnika više na sljedećim izborima, to će samo osigurati dobru egzistenciju za nekoliko njihovih članova, a Hrvatska će i dalje sve brže i brže propadati.

Samo ako se kao narod u cijelini osvijestimo i prepoznamo one ljude i skupine koji imaju rješenja za posebnmo zabrinjavajuće političko i gospodarsko stanje u Hrvatskoj i koje žele udruživanje svih domoljubnih snaga u domovini i iseljeništvu,imat ćemo kao narod makar i malu šansu da preživimo. U suprotnome, svi ćemo nestati.

Plenković i HDZ moraju odstupiti prije nego što stvore koaliciju s SDP-om. To bi bila sigurna propast za Hrvatsku i hrvatski narod.

mr.sc. Antun Babić za priznajem.hr
prvi glasnogovornik Ministarstva vanjskih poslova 1991.-1992. godine.

 

Komentari

Komentari