Srijeda, 27 svibnja, 2020

BABIĆ: Davor Ivo Stier propustio zlatnu priliku za izravan izazov Plenkoviću za vođu HDZ-a

Jednostavno ne mogu prijeći preko činjenice da je na  Općem Saboru HDZ-a prošle subote Davor Ivo Stier održao još jedan neuvjerljiv, oportunistički, neodlučan i kamilica govor.
Gospodine Stier, propustili ste veliku priliku pokazati kako ste uistinu materijal za vođu u kriznim i povijesnim trenutcima. Imali ste veliku priliku uprijeti prstom na danas za Hrvatsku najopasnijeg političara i čovjeka – Andreja Plenkovića. Nažalost tu su priliku propustili i dr. Miro Kovač i Ivana Maletić. Kovač je pokazao njegovo već dobro poznato ziheraštvo i oportunizam. Kovač jednostavno nije napravljen od štofa za jakog vođu velike stranke, i nikada to neće postati.

Gospodine Stier, umjesto da vratite nadu hrvatskom narodu kako će HDZ odustati od današnjeg puta koji vodi Hrvatsku u propast, Vi ste spašavali Plenkovića. Kako Vas nije sram reći da je, nakon nasilnog nametanja Istanbulske konvencije, u DNK-u HDZ-a Starčevićeva krilatica “Bog i Hrvati” i Radićeva “Vjera u Boga i seljačka sloga“. Vi i Vaš HDZ je otišao tisućama milja od Starčevića i Radića?

Davor Ivo Stier propustio je zlatnu priliku izazvati Plenkovića u borbi za predsjednika HDZ-a

Da je imao političke i ljudske hrabrosti, Davor Ivo Stier je nakon Općeg Sabora HDZ-a, koji je održan prošle subote danas mogao biti velika nada za desetine tisuća razočaranih i izgubjenih članova HDZ-a. Sve što je trebao učiniti jest izravno u lice reći Plenkoviću kako Hrvatska i Hrvatska demokratska zajednica pod njegovim vodstvom tonu u najveće dubine Atlantika u kojem je 1912. nestao i Titanik. Pa Vi ste, koliko mi je poznato, živjeli jedno vrijeme i u SAD, gdje ste mogli vidjeti kako članovi Demokratske ili Republikanske stranke oštro i javno prozivaju predsjednike države, koji su iz njihove stranke. To se danas gotovo svaki dan događa predsjedniku Trumpu. Ne, Vi ste se brzo prilagodili komunističkom ponašanju: “ne talasaj i ne muti vodu”. Sjetite se što sam Vam osobno rekao odmah nakon zadnjih izbora kad sam Vas vidio u društvu s Davorom Božinovićem i Damirom Krstičevićem. Nadao sam se da ćete me barem malo poslušati. Nažalost, niste, ni malo.

Treba reći kako Davor Ivo Stier nije nikada u svojoj političkoj karijeri pokazivao odlučnost i spremnost na rizike koji su nužni u politici. Stier je blag čovjek i veliki vjernik, koji je Domovinski rat pratio iz Argentine ili sa strane. Bio je desna ruka zastrašujuće nesposobe i nevjerodostojne Jadranke Kosor, koja se nikada nije odrekla jugoslavenstva. Stier se uspio probiti u Europski parlament i tamo sklopiti savez s Plenkovićem za rušenje Karamarka. No, kad se pokazalo koliko je za Hrvatsku i hrvatski narod Plenković štetan i opasan, Stier se povukao s bojišnice i poklopio po ušima, valjda u nadi da će kad totalno uništi Hrvatsku, Plenković sam dati ostavku na mjestu premijera i predsjednika Vlade i vratiti se svojim poslodavcima u Bruxelles.

Stier kao Chamberlain

Ne samo to, izdali ste i osnivača HDZ-a i prvog predsjednika dr. Franju Tuđmana. Hrvatski Vam narod to neće nikada oprostiti. Već na sljedećim parlamentarnim izborima doživjet ćete veliki potop. Zabadava je stranačka mašinerija uhljeba danas pljeskala Plenkoviću, koji je u svojem govoru indirektno najavio i rat susjednoj Italiji. Do te mjere je zaljubljen u ideju jedinstvene Europske države da je za tu ideju spreman uvući hrvatski narod i u neki budući rat. To je indirektno poručio i u svojem govoru na Saboru HDZ-a kad je oštro prozvao novu (sada već staru) Vladu Italije, koja se radikalno pobunila protiv diktature od strane Europske unije.

Gospodine Stier, zar Vi ustinu mislite da ćete poput premijera Ujedinjenog kraljevstva Nevillea Chamberlaina koji je uoči Drugog svjetskog rata tražio kompromis s Hitlerom, ulaženjem u kompromis s neprijateljem hrvatskog naroda (Plenkovićem) izbjeći katastrofu prema kojoj nas sigurno vodi njegova europska i globalistička politika. I Vi ćete snositi odgovornost za sve ono što čeka hrvatski narod, ako već sutra javno ne dignete svoj glas protiv Plenkovićeve opasne i destruktivne politike. Protiv ortačke i klijentalističke ekonomije o kojoj ste na Saboru govorili.

Gospodine Stier, kao dugogodišnji član i predsjednik HSS-a u Australiji, član Središnjeg odbora HSS za domovinu i emigraciju i predsjednik Hrvatske demokratske seljačke stranke u Hrvatskoj 1995. godine, moram Vam poslati jasnu poruku kako je sada stranka Spasimo Hrvatsku baštinik Starčevićeve državotvornosti i Radićevog socijalnog nauka. Naravno, kao blizak suradnik predsjednika Tuđmana, ja ću najoštrije braniti i njegovo djelo od 1989. do 1995. Nakon što se teško razbolio 1995., predsjednik Tuđman izgubio je kontrolu nad gospodarskim i političkim događajima u Hrvatskoj. No, s druge strane, nećemo se ni malo sustezati javno kritizirati HDZ, a posebno onaj HDZ nakon što je vodstvo te stranke preuzeo dr. Ivo Sanader i sve do današnjeg dana kad HDZ vodi čovjek koji služi tuđincu, a ne hrvatskom narodu.

Gospodine Stier, u zaključku ne mogu propustiti istaknuti kako duboko vjerujem da su s Vama i Vašim političkim ponašanjem razočarani i brojni hrvatski iseljenici, a posebno Hrvati i Hrvatice iz tradicionalno domoljubne hrvatske zajednice u Argentini.

mr.sc. Antun Babić za priznajem.hr
prvi glasnogovornik Ministarstva vanjskih poslova 1991.-1992. godine.

Komentari

Komentari