Srijeda, 8 srpnja, 2020

Žarko Katić najavio kandidaturu za predsjednika HSLS-a

Član HSLS-a i državni tajnik u Ministarstvu unutarnjih poslova Žarko Katić najavio je da će se stranačkom saboru sredinom studenog kandidirati za predsjednika te stranke kako bi njoj i hrvatskom društvu vratio istinske liberalne vrijednosti.

Namjera mu je, kaže, pomoći prvoj političkoj stranci u suvremenoj Hrvatskoj da prevlada stanje hibernacije ali i percepciju da služi za ostvarivanje interesa pojedinaca, a ne dobrobiti građana.

Već dugo stranka ne postiže rezultate koje njezini članovi očekuju i za koje smatraju da bi program HSLS-a i ljudi koji ga predstavljaju trebali polučiti među hrvatskim biračima, priopćio je Katić.

Tvrdi da je spreman i sposoban takvo stanje promijeniti, a u ispunjenju te “ozbiljne zadaće” očekuje aktivnu “pomoć suradnika koji će biti izabrani na stranačkom Saboru”.

HSLS-u, kaže, želi vratiti staru snagu i utjecaj, na tragu ideja oko kojih su se okupili njezini osnivači, a cilj mu je u stranku i hrvatsko društvo vratiti istinske liberalne vrijednosti.

Zalagat će se za kompetitivno gospodarstvo i društvo koji počivaju na znanju, radu, poduzetničkom duhu i stalnom dijalogu socijalnih partnera.

Katić navodi da je član HSLS-a od 1990., te da je 1990-ih bio tajnik i predsjednik najuspješnije županijske organizacije HSLS-a – one u Međimurju, a glavni tajnik stranke od 2006. do 2008. godine. Od 1994. do 2001. bio je zastupnik u Županijskom domu Hrvatskog sabora, a potom 11 godina pomoćnik ministra odnosno ravnatelj u Ministarstvu unutarnjih poslova.

U Vladi Tihomira Oreškovića bio je zamjenik ministra u Ministarstvu uprave, a od lipnja 2017. obnaša dužnost državnog tajnika u MUP-u.

(Hina) fah

Komentari

Komentari