FaH

Povodom prosvjeda u Banja Luci zbog uhićanja Davora Dragičvića, predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je notorna laž da su pripadnici MUP-a Srbije bili u tom gradu, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

-Molim narod u RS da ne sluša lažove, one koji bi a posvađaju dva oka u glavi. RS je opstala zato što je imala čvrsu i snažnu podršku Republike Srbije”, rekao je Vučić, gostujući u večerašnjem Dnevniku Radio-televizije Srbije.

Poručio je “narodu u RS” da nijedan policajac iz Srbije nije bio u Banjaluci niti u bilo kom drugom mjestu i da se Srbija ne mješa u unutarnje stvari Republike Srpske.

“Tražite od mene da psujem Milorada Dodika da bi netko bio zadovoljan? Ja to neću uraditi. Mi smo posigli jedan dogovor, koji da su neki drugi imali, i u Srbiji samoj i u odnosu prema RS, pitanje je bismo li izgubili onoliko naših ljudi, onoliko naših teritorija. Kada je Milošević postavljao granicu prema Karadžiću jer mu se Karadžićeva politika nije svidjela. Što je trebao? Kada se nisam slagao sa Dodikom oko referenduma, jel trebalo tad da mu podignem granicu na Drini?”, rekao je Vučić.

Ističe da to ne znači da će pokazati bilo kakvu vrstu nepažnje prema obitelji Dragičević.

“I to je nešto što pokazuje kakva je briga Srbije. Srbija i Srpska, ukoliko hoće da opstanu, moraju, poštujući integritet BiH, na čemu sam uvijeek insistirao, da se drže zajedno. Mi smo Kosovo 2008. izgubili, oni su proglasili nezavisnost, zato što smo imali dvojicu koji su se tukli ovde u Beogradu oko toga tko će više da se dopadne strancima”, naveo je Vučić./HMS/fah

KOmentari
Prati nas i ne propusti ekskluzive!