Petak, 29 svibnja, 2020

(VIDEO) HRT JE OVO PREŠUTIO: Zekanović progovorio o masovnim blokadama na facebooku zbog Haške presude

Još od samoubojstva generala Praljka i Haške presude na facebooku traje masovna hajka na sve korisnike koji odaju počast generalu ili ju samo komentiraju. Situacija iz dana u dan sve više eskalira blokiranjem čak i službenih stranica raznih portala. Od narod.hr, PRIZNAJEM! HRVAT SAM najveće domoljubne fb. stranice koja je uklonjena, pa do najnovijeg slučaja kamenjar.com

Jedini koji je o tome progovorio u saboru je zastupnik Hrvoje Zekanović (Hrast) koji je istaknuo kako su od 29. studenoga i samoubojstva generala Slobodana Praljka blokirane tisuće postova i profila na Facebooku i drugim društevnim mrežama, te pozvao nadležne da ispitaju o čemu se, odnosno kome radi.

Pozivam sve nadležne institucije da ispitaju o kome se radi, poručio je Zekanović iz Hrvatskog sabora nakon jedne od brojnih stanki. Kaže da je i njemu blokiran profil radi objave “Molimo se za generala Praljka”, te da su nestale stranice hrvatskih portala poput Priznaj.hr. i Narod. hr. (Od danas i fb stranica Kamenjar.com)

“Mislim da se radi o velikom sigurnosnom problemu koji hitno treba ispitati, jer to nije stvar Facebooka, Instagrama, ovako kibernetičko hibridno djelovanje sutra se može primjeniti na televiziju i radio”, ustvrdio je Zekanović, dodajući kako se “ne radi o Zuckerbergu, ni o Facebooku, nego o skupinama iz države ili inozemstva koje su dobro organizirane i znaju što rade”.

Posebno zabrinjavajućim ocijenio je što se radi o postovima, odnosno mišljenjima građana koji su identični službenom stavu Hrvatske o presudi čelnicima bosansko-hercegovačkih Hrvata. Upozorio je da se radi o “iznimno dobro koordiniranom i planiranom napadu” na jedan oblik izražavanja javnog mijenja, te podsjetio da Ustav svima jamči slobodu govora i izražavanja.

Mnogi građani u Hrvatskoj danas se informiraju baš preko društvenih mreža, na ovaj način imamo ozbiljnu prijetnju nacionalnoj sigurnosti, kazao je Zekanović ustvrdivši kako je Hrvatska “očito bila izložena obliku hibridnog djelovanja koji sadrži elemente slabljenja hrvatskog suvereniteta i neovisnosti, te potkopavanju demokratskih prava i sloboda”.

Asimetrični rat u Hrvatskoj

Tražim hitno postupanje nadležnih institucija!
Radi se o velikom sigurnosnom problemu koji hitno treba ispitati, ovo nije stvar Facebooka, Instagrama. Ovdje se radi o skupinama iz države ili inozemstva koje su dobro organizirane i znaju što rade.

Posted by Hrvoje Zekanović on 6. prosinca 2017

Komentari

Komentari