fbpx
Subota, listopad 19, 2019

UŽAS NA MORU: Feribotu s 300 ljudi na liniji Ancona – Split kod Kornata otkazali pogonski motori

Još uvijek nema službenih informacija je li otegljen feribot Aurelia talijanskog brodara SNAV koji je jutros na liniji Ancona-Split uslijed olujnog juga kod Žirja doživio havariju te pluta budući da su mu otkazali motori.

U firmi MSC krstarenja Hina doznaje kako je brod Aurelia, koji plovi pod ciparskom zastavom, zbog tehničkih problema zatražio pomoć tegljenja.

Prvo su angažirani tegljači Brodospasa i to jedan iz Splita, a drugi iz Šibenika koji su bili najbliži, no tegljenje je trebalo biti odgođeno zbog velikog mora, odnosno visokih valova koji su dosezali pet metara.

Trenutno je za tegljenje Aurelie angažiran remorker Jadranskog pomorskog servisa Polux koji je krenuo iz Zadra. On će Aureliu, kako se očekuje, dotegliti u Split, a za to će mu trebati nekoliko sati.

Kada Aurelia doplovi u Split za sigurni uplov u luku remorkeru će pomoći tegljači Brodospasa da se mirno veže u luci.

Kako Hina doznaje pored Aurelie se nalazi veliki trgovački brod strane zastave koji pomaže kolegama na Aureliji. Doznaje se i da na brodu nema ozlijeđenih, niti je itko zatražio liječničku pomoć. Putnici imaju hranu, većinom se radi o Talijanima, no ima i hrvatskih putnika, te djece.

Kako se doznaje, na brodu, koji je sinoć u 20,30 sati isplovio iz Ancone, nalazi se 200 putnika i 92 člana posade. Do problema s pogonom broda došlo je oko dva sata poslije ponoći nakon čega brod pluta, a trenutno se nalazi desetak milja od Kornata. Na brodu nema ozlijeđenih, ali ni panike među putnicima.

Tijekom popodneva se očekuje smirivanje olujnog juga.

(Hina,FAH)

Komentari

Komentari