Sarajevo, 20.05.2013 - (Arhivska fotografija) - Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine obustavilo je istragu protiv ratnog gradonaèelnika Trebinja Božidara Vuèureviæa koji je bio pod sumnjom za ratne zloèine, potvrðeno je u ponedjeljak Hini iz ovog tužiteljstva foto FaH/ TANJUG/ ds

Kći nekadašnjeg čelnika Trebinja, Božidara Vučurevića koji je u Hrvatskoj optužen za ratne zločine, ubijena je a počinitelj ubojstva je suprug, prenijeli su u srijedu lokalni mediji.

Iz Okružnog tužiteljstva u Trebinju potvrdili su kako je žena koja je u utorak poslije podne ustrijeljena na radom mjestu u u Zavodu za zdravstveno osiguranje Ljiljana Ratković (51).

Ona je Vučurevićeva kći a ubio ju je suprug Slaviša Ratković.

“Muž je prvo došao na šalter gdje žena radi, pa otišao. Vratio se dvadesetak minuta kasnije s ukrasnom vrećicom u ruci. Prišao je šalteru za ovjeravanje knjižica i pucao u nju iz pištolja a onda na sebe u predjelu uha”, izjavio je okružni tužitelj Žarko Milić potvrdivši kako su sve zabilježile nadzorne kamere.

Žena je preminula na licu mjesta, a ubojica je preživio pokušaj samoubojstva i prebačen je u bolnicu u Podgorici.

U tijeku je istraga koja treba utvrditi motive zločina.

Hrvatska Vučurevića tereti za bombardiranje Dubrovnika početkom 90-ih godina prošlog stoljeća. Županijsko tužiteljstvo u Dubrovniku podiglo je u listopadu 2008. optužnicu protiv Vučurevića zbog ratnog zločina protiv civilnog stanovništva dubrovačkog područja i uništavanja kulturnih i povijesnih spomenika između 1991. i 1995. godine.

Kao predsjednik Skupštine općine Trebinje, predsjednik Srpske autonomne oblasti Hercegovine, predsjednik Kriznog štaba i ratnog štaba općine Trebinje kao i predsjednik Ratnog predsjedništva Trebinja, kako je navedeno, okrivljeni je tokom 1991. pa do 29. listopada 1995, djelujući individualno i u suradnji s predsjednikom Republike Srpske Radovanom Karadžićem, planirao, poticao, naredio i na drugi način pomogao u provođenju ideje stvaranja tzv. Velike Srbije na prostoru bivše Jugoslavije, okupacijom i pripajanjem dijelova teritorija Hrvatske i protjerivanjem hrvatskog stanovništva, navodi se u optužnici.

(Hina)fah


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> Britanski vojnici teroriziraju Zadrane, građani se organizirali da ih pretuku
>>> Čičak izbacio Igora Peternela iz HHO-a!
>>> (VIDEO) Pogledajte što je prolaznik dovikivao Kuščeviću o referendumu Narod odlučuje: ‘40.000 glasova ste poništili!’
>>> Na zadnjih 47 kilometara autoceste do Dubrovnika bit će i most preko Neretve dug 1540 metara
KOmentari
Prati nas i ne propusti ekskluzive!