Toni Šušnjar: Ljevica pravda napad u Šri Lanki

Podijeli

U Šri Lanki je u napadu na osam lokacija ubijeno nekoliko stotina kršćanskih vjernika. Mahom su napadnute crkve u kojima su kršćani slavili Uskrs. Takvi slučajevi su inače u mainstream medijima jednostavno prešućeni – ta i onako su svakodnevnica! No ovaj put su bili preveliki da bi ih se ignoriralo. Zanimljiv je način na koji je lijevi establišment krenuo u nadzor štete.

AFP je tako javio da su krvavi napadi u Šri Lanki “osveta zbog napada u Christchurchu”. Iako možda činjenično točno, ne spominje se da su napadi u Christchurchu sami bili osveta zbog muslimanskog terora diljem svijeta, implicitno tako bacajući krivnju na Europljane. Također se zanemaruje nesrazmjer u prirodi i razini napada – napadi u Christchurchu su bili djelo jedne osobe, i u njima je poginulo 50 ljudi. Napadi u Šri Lanki su bili koordinirana izvedba više osoba, možda i organizirane skupine, te je u njima poginulo 310 osoba. U sklopu istrage je uhićeno 35 ljudi.

Istovremeno se o križarskim ratovima uči – čak i na sveučilištima – da su bili “ničim izazvana povreda ljudskih prava”, iako su u stvarnosti bili samo odgovor na islamsku agresiju koja je započela u sedmom stoljeću.

Toni Šušnjar

Komentari

Najnovije