U susretu koji je upriličen u Rimu sa svećenicima i laicima Sveti Otac Franjo dotakao se pitanja duhovnih bolesti upozoravajući kako one muče Crkvu. Pojasnio je da se radi o suvremenim bolestima kao što su: “individualizam”, “izolacija” i “jalovost”, a koje, rekao je papa, stvaraju Crkvu bez ljudi”. Sveti Otac se zapitao da li su svećenici možda zatvoreni u same sebe i u svoje župe kako bi pobjegli od osoba koje su im povjerene:

Ljudi crkve ponekad postaju robovi ograničenja koja nas guše i koja ne dolaze od Gospodina. Zatvorili smo se u same sebe i u ono što imamo, u naše male skupine koje su zatvorene za sve druge, kazao je papa Franjo.

Kako prenosi Catholic Church of England and Wales papa je ovom prigodom izrazio svoje nezadovoljstvo što su mladi otišli i suviše u virtualni svijet. Ispričao je okupljenima kako se pokušao približiti jednoj skupini mladih i pružio im ruku, a oni su, prema papinim riječima, držali mobitele u rukama i pravili selfie.

– Moramo ih naučiti da stupaju po zemlji, kako bi dodirnuli stvarnost, ali ne nužno uništavajući taj virtualni svijet, kazao je Sveti Otac. Istakao je kako mladima treba ukazati da su ostali “bez korijena” i kako ih treba osvijestiti da iste vrate.

Anto Pranjkić/ Priznajem.hr

KOmentari
Prati nas i ne propusti ekskluzive!