Petak, 10 srpnja, 2020

SPREMA SE NEVIĐEN SKANDAL: Zapjeva li Thompson legendarnu ”Bojnu Čavoglave” biti će uhićen

Vijeće za suočavanje s prošlošću je Vladi predložilo da se zabrani pozdrav Za dom spremni.

“Moći će se koristiti samo u znakovlju HOS-a povezanom s Domovinskim ratom”, kazao je akademik Zvonko Kusić predstavljajući zaključke Vijeća.

“Pozdrav ‘Za dom spremni’ u grbu HOS-a može se iznimno koristiti, samo u vezi onih situacija, mjesta ili groblja, gdje su poginuli pripadnici HOS-a. Ta dozvola ne mijenja postavku da je taj slogan protuustavan”, rekao je Kusić.

>>> VETERANI HOSA NAPALI BERNARDIĆA: ‘Vi sijete mržnju koju je doista ružno slušati!’

‘Korištenje pozdrava ‘Za dom spremni’ je striktno vezano uz komemoracije i one pripadnike jedinica koje su stradale pod tim znakovima, ali ne da to budu široke komemoracije”, dodatno je pojasnio Kusić.

Usvoji li vlada preporuke Vijeća to praktično znači da Marko Perković Thompson više neće smjeti izvoditi svoju najpoznatiju pjesmu “Bojna Čavoglave”. Dogoditi će se nešto što anti državne strukture već dugo očekuju a to je uhićenje Marka Perkovića Thompsona a Plenković im je upravo dao opravdanje. Posjetimo da je još za pretprošle proslave Dana pobjede policija došla na pozornicu sa namjerom da uhiti Thompsona jer je otpjevao Čavoglave. Policija je tada bila razumna i spriječila kaos jer možete li si samo zamisliti naprasni prekid koncerta za Dan pobjede i pokušaj uhićena Thompsona ?

>>> (VIDEO) HODAK: Nijedna vlast neće imati hrabrosti uhićivati mladež koja s oznakma HOS-a dolazi na Thompsonove koncerte

Druga ne tako izgleda opcija je da neće više koncert otvarati sa pjesmom Bojna Čavoglave, barem ne s pozdravom “Za dom sremni” na početku pjesme što bi bilo direktno odricanje od simbola Domovinskog rata.

>>> Pogledajmo video, kako to točno policija misli oteti zastavu HOSa od 10 000 navijača?

Komentari

Komentari