Srijeda, 5 kolovoza, 2020

Splitski SDP traži tematsku sjednicu Gradskog vijeća o Karepovcu i gospodarenju otpadom

Zbog istrage u Čistoći d.o.o. i ilegalnog odlaganja građevinskog otpada, uključujući i otpad koji sadrži azbest te drugog otpada na odlagalište Karepovac, splitski SDP zatražit će tematsku sjednicu Gradskog vijeća o odlagalištu Karepovac i gospodarenju otpadom.

Od gradskih vijećnika tražit će da svojim potpisima podupru njiihov prijedlog o održavanju tematske sjednice splitskog Gradskog vijeća.

Na sjednici bi se izvijestilo i raspravljalo o mjerama koje moraju poduzeti gradska vlast i Čistoća d.o.o   kako bi se ubuduće spriječilo ilegalno odlaganje građevinskog otpada uključujući i otpad koji sadrži azbest i drugog otpada na odlagalište Karepovac.

Traže i informacije o mogućem riziku za život i zdravlje ljudi i okoliš zbog deponiranja opasnog otpada na odlagalište Karepovac i o sanaciji odlagališta Karepovac, posebno o pripremama za drugu, treću i četvrtu fazu sanacije kao i o projektu Centra za gospodarenje otpadom u Splitsko-dalmatinskoj županiji u Lećevici. Također, traže i informaciju o uspostavi održivog gospodarenja otpadom na području Splita.

(Hina)FAH

Komentari

Komentari