Petak, 10 travnja, 2020

SNAŽNO POVEZIVANJE SRBIJE I RS: Dodik i Vučić otvorili dionicu autoceste

Predsjednici Srbije Aleksandar Vučić i Republike Srpske Milorad Dodik ocijenili su u nedjelju nazočeći otvaranju nove dionice autoceste kako će ona još više približiti Beograd i Banju Luku, a srbijanski predsjednik je istaknuo kako voli srpski entitet ali da poštuje suverenitet Bosne i Hercegovine.

“Želimo da što prije spojite autocestom Banju Luku i Doboj, te dalje prema Brčkom i Bijeljini, a onda ostaje još nekoliko kilometara da se spojite s Beogradom. Nama ostaje još malo da se spojimo sa srbijanske strane“, rekao je predsjednik Vučić.

Dionica autoceste koja je u nedjelju svečano otvorena duga je 10,5 kilometara i povezuje dvije autoceste koje prolaze kroz Republiku Srpsku i od kojih prva vodi prema Gradiški i dalje u Hrvatsku te druga koja vodi prema Doboju i dalje ka Beogradu.

Vučić je kako Srbija želi razvijati dobre odnose i s Hrvatima i Bošnjacima, ne krijući povezanost sa Srbima u Republici Srpskoj.

„Mi poštujemo suverenitet BiH, ali volimo RS i nikada to nećemo kriti. Želimo razvijati dobre odnose s Hrvatima i Bošnjacima“, dodao je Vučić.

Naveo je kako će za nekoliko mjeseci Srbija dovršiti gradnju više od 1.000 kilometara autoceste po čemu je pretekla Hrvatsku.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, poznat po čestim izjavama kojim zaziva pripajanje ovog bosanskohercegovačkog entiteta Srbiji, ocijenio je da je strateški cilj povezati i približiti Srbiju i Republiku Srpsku izgradnjom autoceste.

„RS gradi autoceste i ide svojim putem. Autocesta je upućena prema Srbiji tako da Republika Srpska uđe izravno autocestom u Srbiju“, istaknuo je Dodik. Ocijenio je suradnja između Banje Luke i Beograda nikada nije bila uspješnija od sadašnjeg razdoblja./Hina/

Foto: FaH

Komentari

Komentari