Subota, 8 kolovoza, 2020

PUPOVČEVE NOVOSTI SU OVAJ PUT STVARNO PRETJERALE: Na meti su im ponovno branitelji, pogledajte naslovnicu

Novosti Milorada Pupovca na najnovijoj naslovnici objavile su sliku s nazivom “Kokoši pod šljemom” i naslovom “Hrvatski zabranitelji”.

“Tko su braniteljske udruge čija se djelatnost svodi na razbijanje ćiriličnih natpisa, traženje zabrana filmova, predstava, emisija i novina, podizanje ustaških ploča i slavljenje osuđenih ratnih zločinaca”, piše ispod naslova.

Ovakvo, i druga ruganja braniteljskim udrugama hrvatski porezni obveznici platitili su i 2017. godine 3,200.000 kuna.

 Udruga U ime obitelji u veljači prošle godine napravila je dotadašnju analizu članaka iz tjednika Novosti i dostavila izvješće premijeru Andreju Plenkoviću, članovima Nacionalnog vijeća za manjine, tadašnjem predsjedniku Sabora Boži Petrovu, članovima saborskog Odbora za manjine, Državnom odvjetništvu i Uredu za državnu reviziju.

Izvješće koje je sastavila udruga U ime obitelji ukazuje na brojne eksplicitne primjere izražavanja netolerancije prema većinskom hrvatskom stanovništvu, kao i ispunjavanje elemenata članka 349. Kaznenog zakonaprema kojemu je grubo omalovažavanje Republike Hrvatske zakonski kažnjivo djelo, piše narod.hr

Tjednik “Novosti” izdaje Srpsko narodno vijeće, krovna institucija Srba u Hrvatskoj, a toj nevladinoj udruzi na čelu je predsjednik SDSS-a i saborski zastupnik Milorad Pupovac.

Tjednik se financira iz državnog proračuna tj. naših džepova. Dio novinara i urednika iz nekadašnjeg “Ferala” nakon gašenja lista, prešao je u Pupovčeve “Novosti”.

Glavni je urednik Nikola Bajto, izvršna urednica Tamara Opačić, a kao kolumnisti navedeni su Marinko Čulić, Boris Dežulović, Viktor Ivančić, Sinan Gudžević, Boris Rašeta.

Komentari

Komentari