Ponedjeljak, 25 svibnja, 2020

PU BANJA LUKA: Više osoba uhićeno, Dragičević nije među njima

Više osoba uhićeno je u Banja Luci, a među njima nije Davor Dragičević, potvrđeno je iz Policijske uprave Banja Luka.

“Policijski službenici Policijske uprave Banja Luka, sinoćsu lišili slobode više osoba zbog činjenja prekršaja po Zakonu o javnom redu i miru, Zakonu o javnom okupljanju i Zakonu o osnovama sigurnosti prometa na putevima u BiH, a postoje osnovi sumnja da su izvršena i određena kaznena djela”, naveli su u PU Banja Luka..

Kako su dodali, organizator javnog skupa se nije pridržavao obveza propisanih Zakonom o javnom okupljanju RS, te prijavljeni javni skup nije održao u skladu s prijavom, na Trgu Krajine, u vremenu od 18 do 20 sati, već u pokretu.

“Organizator skupa nije ispoštovao zakonom predviđene obveze već je s ostalim sudionicima krenuo u prosvjednu šetnju gradom, pri čemu je na više lokacija od strane sudionika javnog okupljanja izvršeno više prekršaja, a postoje osnovi sumnje da su izvršena i određena kaznena djela. Sudionici skupa prekinuli su i prethodno zakazan koncert estradnog umjetnika Harisa Džinovića, na parking prostoru ‘Kraša’, na način što su galamom, vikom, vrijeđanjem te oštećenjem bine i postavljene opreme, onemogućili izvođenje predviđenog programa”, dodaju u Policijskoj upravi.

Naglašavaju da se radi na pronalasku i lišenju slobode i drugih osoba koje su sudjelovale u izvršenju prekršaja i kaznenih djela, i ističu da Davor Dragičević nije među uhićenim osobama./HMS/fah

Komentari

Komentari