Zagreb, 26.05.2019 - Doček izbornih rezultata Europarlamentarnih izbora - središnjica SDP-a. Na fotografiji Ranko Ostojić. Foto HINA/ Daniel KASAP/ dkas

Posljednji na SDP-ovoj izbornoj listi Ranko Ostojić u nedjelju je ocijenio da je „SDP ne samo ostvario cilj nego je vrlo blizu HDZ-u, što je najvažnije“.

„Duboko vjerujem da je ovaj prvi korak dobar za SDP i da će uspjeh svake moje kolegice i kolege biti i moj uspjeh, uspjeh SDP-a i za sve one koji su nam dali povjerenje i priliku da u idućim utakmicama možemo pokazati bolji rezultat“, izjavio je Ostojić nakon objave druge izlazne ankete u kojoj je HDZ ‘skočio’ na pet mandata, a iz raspodjele ‘ispali’ Neovisni za Hrvatsku.

Zahvalio je biračima SDP-a diljem Hrvatske što su stranci omogućili siguran korak u iduće utakmice koje ih očekuju.

Upitan tko će biti treći SDP-ov eurozastupnik, osim Tonina Picule i Biljane Borzan, odgovorio je da u ovom trenutku nema potrebe kalkulirati o tome. „Svi smo djelovali kao tim, nastojali smo postići maksimum u interesu SDP-a. Da kao zadnji budem treći koji ulazi u Eiropski parlament, to bi bilo ravno čudu“, kazao je, pozvavši novinare da pričekaju rezultate koje će objaviti Državno izborno povjerenstvo u 23 sata.

„Vrlo sam zadovoljan onime što je SDP sa sigurnošću napravio sada, a možda bude još malih pozitivnih iznenađenja za nas“, rekao je Ostojić, potvrdivši da će, bude li ipak taj treći SDP-ov izabrani zastupnik ići u Bruxelles jer ne namjerava izigrati povjerenje birača.

(Hina)fah

KOmentari
Prati nas i ne propusti ekskluzive!