Četvrtak, 27 veljače, 2020

ODIGRANO FINALE EUROPSKE LIGE Prvi ovogodišnji eurotrofej u rukama Šime Vrsaljka

Za jedno ovogodišnje europsko nogometno natjecanje zavjese su se već spustile. Sinoć je odigrano finale Europske lige, a na pijedestalu našao se i jedan Hrvat. Šime Vrsaljko prvi je Hrvat koji se ove godine može pohvaliti s osvajanjem jedne europske nogometne titule. No, tu će prigodu za nekoliko dana u finalu Lige prvaka imati čak trojica naših zemljaka. Luka Modrić i Mateo Kovačić s Realom iz Madrida te Dejan Lovren s Liverpoolom.

U Lyonu je sinoć momčad Diega Simeonea, po treći puta u svojoj povijesti, pobijedila u finalu Europske lige. Ovaj puta “glavom je platio” Olympique iz Marseillea. Golijadu je započeo i nastavio Antonio Griezman, a točku na “i” stavio Gabi. No, prekretnica se dogodila u 32. minuti kada je iz igre zbog ozljede izašao Dimitri Payet. Do tada je Atletico vodio tek 1:0, a bila je prilično dopadljiva i igra Olympiqua. No, izlaskom iz igre Payeta kola su krenula nizbrdo a nogometaši trenera Diega Simeona prigodu nisu prokockali.

Lijepo je bilo vidjeti Šimu Vrsaljku s hrvatskom zastavom na ramenima u trenutku kada su igrači Atletica primali pokal za osvajanje ovogodišnje Europske lige, a ovu titulu ponijelo je još sedam hrvatskih nogometaša ( Mladen Ramljak, Luka Peruzović, Mario Stanić, Ivica Olić, Ivici Križanac, Darijo Srna i Ivan Rakitić).

Interesanto je istaknuti da je službeni delegat ove utakmice bila Ivančica Sudac, koja inače obavlja dužnost u Hrvatskom nogometnom savezu kao voditeljica odjela međunarodnih poslova i licenciranja.

Anto Pranjkić/Priznajem.hr

Komentari

Komentari