Ponedjeljak, 27 siječnja, 2020

U NOVU GODINU SA TRI PRSTA: U hrvatski Šibenik pozvali projugoslavenski bend

Poznati jugonostalgičarski bosanski bend Duobioza Kolektiv na opće iznenađenje gostovao je u Šibeniku na dočeku Nove godine. Gradonačelnik tradicionalno konzervativnog Šibenika očito nije vidio ništa pogrešno u pozivanju benda koji koristi svaku priliku da slavi Tita i ismijava desnicu. No ovaj put su otišli korak dalje te su u centru Šibenika Novu godinu proslavili sa uzdignutim tri prsta. Poznati srpski pozdrav.

Reagira je saborski zastupnik i gradski vijećnik u Šibeniku Hrvoje Zekanović javno postavivši pitanje, ”hoće li se tko ispričati” ?

Skandal – Tri prsta u Šibeniku!!!
U mom Šibeniku 2018. godina dočekana je s pjesmom poznatog bosanskohercekovačkog…

Posted by Hrvoje Zekanović on 3. siječnja 2018

Zaista, grad koji je propatio u velikosrpskoj agresiji da doživi jednu takvu provokaciju zaista je nedopustivo i skandalozno. A koliko je to zaista nevjerojatno da je do poziva uopće došlo najbolje govore sljedeći citati.

Jedne prilike tako je Brano Jakubović jedan od osnivača benda rekao:

”Veliki broj ljudi još čeka mesiju, heroja, novog Tita koji će doći i jednim potezom riješiti stvari.”

Isto su tako nakon izbacivanja biste jugoslavenskog diktatora Tita iz ureda predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, u Puli s njom otvoreno paradirali.

No ipak činjenica je da i neupućena desnica sluša Dubiozu što je bilo toliko apsurdno da je jedan od osnivača benda Vedran Mujagić, kada je to čuo rekao:

”Ja sam jednostavno puknuo od smijeha. To je već stvar za mentalne institucije. U njihovim je glavama nastao neki “kuršlus” jer to nema veze s mozgom.

Primjera je zaista puno a jednom prilikom čak su i ismijali one koji slušaju Thompsona.

Komentari

Komentari