Željana Zovko - Own work, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=94868712

Nevrijeme u Dalmaciji: vjetar nasukavao plovila na moru i čupao stabla na kopnu

Podijeli

Nevrijeme s jakim udarima vjetra pogodilo je u noći s petka na subotu  splitsko područje i Dalmaciju koje je izazvalo rušenje stabala na kopnu  i nasukavanje plovila na moru.

Jaki udari vjetra između 22 i 24 sat dostizali su brzinu i od 40 čvorova što je na srednjodalmatinskom dijelu Jadranskog mora stvaralo velike valove koji su nasukavali plovila, rekli su Hini  u  Pomorskom meteorološkom centru Split.

Nacionalna središnjica za  trganje i spašavanje na moru zaprimila je oko 130 dojava o nasukavanju plovila, a  te su dojave uglavnom stizale od osoba na tim plovilima ili očevidaca ali nema informacija o ozlijeđenima ili stradalima, rekao je dežurni u toj središnjici.

Na splitskom i solinskom području vjetar je lomio i čupao stabla koja su padala po prometnicama, a na više mjesta su stabla  padala na parkirana vozila i oštetila ih, rekli su u centru 112 u Splitu.

Dodali su da  su na više mjesta od siline vjetra padali na tlo i električni stupovi, a na trogirskom je području bilo privremeno nestajalo i struje.

(Hina) fah

Komentari

Najnovije