fbpx
Srijeda, studeni 13, 2019

NEĆETE VJEROVATI, KAKVA SRAMOTA: ‘Rukomet se neće igrati u Areni Zagreb’

Grad Zagreb i Vlada trebali bi najam dvorane plaćati preko Zagrebačkog holdinga , ali Ingri navodno već nekoliko mjeseci nije isplaćen potreban novac

Europsko prvenstvo u rukometu počinje u petak, a prve utakmice u zagrebačkoj Areni trebaju se igrati već u subotu. No tvrtka koja je izgradila ovu velebnu dvoranu, Ingra, zbog nerazjašnjenih dugovanja mogla bi zabraniti održavanje prvenstva:

“Sutra ujutro šaljemo dopis Hrvatskom rukometnom savezu da se utakmice Europskog rukometnog prvenstva nažalost neće moći igrati u Areni Zagreb” rekao je Igor Oppenheim, predsjednik uprave Ingre za 24 sata.

Problem su dugovanja

Osim utakmica po skupinama, zagrebačka Arena trebala je biti domaćin polufinala i finala, a Oppenheim tvrdi kako su u Ingri prisiljeni na ovaj potez jer ih Grad Zagreb i Vlada koji najam dvorane trebaju zajedno plaćati preko Zagrebačkog holdinga zavlače već mjesecima. Za proteklih sedam godina najma Arene trebalo je platiti dodatnih dva milijuna eura, a taj iznos je podmirio Zagrebački holding.

“Potrebno je da Vlada i Grad Zagreb ovjere taj izračun kako bi mogli predati izvješća. No, prema našim saznanjima netko u Vladi smatra da bi trebalo platiti znatno manje, pa je sve poslao na provjeru. I to traje već šest mjeseci. Poučeni prethodnim iskustvom, kada su nam nakon Svjetskog prvenstva u rukometu ostali dužni 1,4 milijuna kuna koje nikada nisu platili, odlučili smo se na ovaj potez ako ne dobijemo ovjereno izvješće o izračunu i pristanu platiti taj iznos Zagrebačkom holdingu kako bi oni dalje podmirivali obveze”, rekao je Oppenheim.

Polufinala i finale skoro rasprodani

Za utakmice polufinala i finala ostalo je svega petstotinjak utakmica na raspolaganju, a ukoliko se ove najave i obistine, organizatori bi mogli biti u velikim problemima. U Hrvatskom rukometnom savezu ovo nisu niti najmanje očekivali:

“Ne možemo ništa komentirati dok ne dobijemo službeno dopis. To nije naša odgovornost”, rekao je glasnogovornik HRS-a Ivica Maraš.

Komentari

Komentari