ilustracija/twitter

MUP: Preventivno-represivnim aktivnostima do povećanja sigurnosti u prometu

Podijeli

Ministarstvo unutarnjih poslova (MUP) će u sklopu projekta EDWARD (Europski dan bez poginulih u prometu) tijekom rujna provoditi preventivno-represivne aktivnosti s ciljem povećanja sigurnosti u prometu i smanjenja broja prometnih prekršaja.

Već četvrtu godinu za redom, tijekom mjeseca rujna provodi se niz aktivnosti, sve do 26. rujna kada se obilježava Dan bez poginulih u prometu. Prošle, 2018. godine, na Dan bez poginulih u prometu u Republici Hrvatskoj nije zabilježena prometna nesreća s poginulim osobama.

Projekt, kako se navodi u priopćenju MUP-a, podržava 30 država članica Europske mreže prometne policije, kao i velik broj poznatih organizacija i inicijativa i njihovih čelnika. Dugoročni cilj tog europskog projekta je smanjivanje broja poginulih i teško ozlijeđenih na cestama u svijetu kao i senzibilizacija svih sudionika u prometu na promjenu ponašanja i stavova.
Cilj je da sudionici u prometu kritički promisle, barem i na kratko, o svakodnevnim rizicima s kojima se suočavaju te s kojima izlažu i ostale sudionike u prometu.

(Hina)fah

Komentari

Najnovije