Kujundžić: Pupovac koristi incident kako bi Hrvatsku prikazao problematičnom državom

Podijeli

Ministar zdravstva Milan Kujundžić ocijenio je u srijedu da Milorad Pupovac koristi napad na Srbe, koji se dogodio kod Knina, da bi Hrvatsku prikazao problematičnom državom, poručivši kako “svi zajedno trebamo gasiti takve požare, a ne ih rasplamsavati”.

Podsjetivši kako je bio među prvima koji su osudili incident kod Knina, kada je u napadu na goste kafića koji su gledali utakmicu Crvene zvezde ozlijeđeno pet osoba, Kujundžić je novinarima pred Banskim dvorima rekao da Pupovac pretvara taj incident u politički problem.

“Uistinu držim sramotnim napadati bilo koga, a posebice napadati po nacionalnoj osnovi, ali nimalo manje tužno i sramotno nije ono što sada radi g. Pupovac, gdje huliganske incidente pretvara u politički problem i prikazivanje Hrvatske problematičnom, kao države i nacije. Takvi incidenti, nažalost, događaju se i u drugim državama i svi zajedno, neovisno tko je koje nacionalnosti, trebamo raditi da to ne prerasta u neke veće sukobe i da se povijest ne ponavlja”, rekao je.

Na upit ima li i dalje mjesta za Pupovca u vladajućoj većini Kujundžić je odgovorio kako o tome odlučuje premijer Andrej Plenković. “Iznenadilo me što je g. Pupovac, koji je profesor, ozbiljan i pametan čovjek, uporabio taj incident u svrhu u koju je uporabio. Mislim da svi zajedno trebamo gasiti takve požare, a ne ih rasplamsavati”, kazao je.

“Vjerujem da se time više neće služiti i da svi zajedno trebamo činiti da su svi građani u Hrvatskoj ravnopravni i da svi zajedno osudimo huligane, neovisno po kojoj osnovi rade takve incidente”, poručio je Kujundžić.

(Hina)fah

Komentari

Najnovije