Željana Zovko - Own work, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=94868712

KOSOVO BLOKIRANO ZA SRBE: Na Kosovo se od jučer više ne može sa putovnicom Srbije

Podijeli

Direkcija granične jedinice kosovske policije donijela je odluku o nepriznavanju putovnice Srbije prilikom ulaska građana na teritorij Kosova, javlja RTS pozivajući se na izvore u kosovskoj policiji.

Prema odluci granične policije, zabrana ulaska se ne odnosi na osobe koje posjeduju osobnu kartu i izvod za djecu s fotografijom.

Granična policija je odluku donijela bez suglasnosti kosovskog ministra unutarnjih poslova, i bez uobičajene procedure obavještenja javnosti.

Mjera granične policije koja je na snazi od jučer, pogodit će građane Srbije koji preko Kosova putuju u Albaniju, Crnu Goru, a posjeduju od dokumenata samo putovnicu.

U policiji navode da je ova mjera u skladu s Bruxelleskim sporazumom iz 2011. godine, koji međutim ne zabranjuje korištenje putovnice kao jedinog dokumenta za kretanje.

Na administrativnim punktovima između Kosova i Srbije vraćeno je više obitelji s djecom i osoba koje su posjedovale samo putovnicu Republike Srbije./HMS/FAH


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> VOJNIK ODGOVORIO PUPOVCU: Milorade, gledao sam te na TV-u! Nisi ti budala, za budale zakoni važe
>>> Sladoljev poručio Pupovcu koji je umjesto na proslavu Oluje otišao u Srbiju: ‘Suživot neće biti moguć bez istinskih predstavnika Srba’
>>> ZEKANOVIĆ: Medijskom blokadom pokušavaju smanjiti važnost događaja u Međugorju
>>> Vakula prognozira što nam slijedi nakon skorog pogoršanja vremena, spominje se i toplinski val
Komentari

Najnovije