Ponedjeljak, 10 kolovoza, 2020

Ključni dokaz u istrazi o kobnom naletu glisera

Tijelo Verene Heinz, 28-godišnje Austrijanke koja je smrtno stradala u utorak popodne u naletu glisera u Malinskoj na otoku Krku, nakon provedene obdukcije u Rijeci prevezeno je u Austriju gdje će djevojka biti pokopana, no njeni prijatelji odbacuju tvrdnje hrvatskih vlasti da se nesreća dogodila 300 metara od obale, piše Jutarnji list.

Dnevnik ističe i da će Verenin sat koji pokazuje dubinu biti jedan od ključnih dokaza u rasvjetljavanju ove tragedije.

Prema navodima Heinzovih prijatelja iz Malinske, koji ne žele da im spominjemo imena, odvjetnika su angažirali nakon što su na domaćim portalima pročitali da se nesreća dogodila 300 metara od obale, što je granica do koje je glisiranje strogo zabranjeno, navodi dnevnik.

Ta je, pak, informacija proizašla iz službenog priopćenja Ministarstva mora, prometa i infrastrukture u kojem se izričito navodi da je austrijska državljanka tragično stradala “na poziciji 300 metara od obale, ispred mjesnoga hotela u Malinskoj”.

“To jednostavno nije točno i morali smo reagirati. To se dogodilo puno bliže obali” rekla je prijateljica Dietera i Verene, a njezinu tvrdnju potvrđuju i svjedoci nesreće.

Upravo je lokacija nesreće, kako doznaje Jutarnji, predmet vrlo opsežne istrage koju provodi DORH u suradnji s pomorskom policijom i Lučkom kapetanijom. Prijatelji Heinzovih tvrde da su Dieter i Verena u trenutku nesreće ronili na dah te da su bili uredno označeni ronilačkom bovom, čak i većom nego što je to propisano.

To bi, pak, značilo da ih je gliser morao zaobići na najmanje 100 metara udaljenosti. Zbog toga su se, navodno, otac i kći osjećali sigurno dok su ronili, a to su činili tako da su se izmjenjivali u zaronu, donosi Jutarnji list.

(Hina) FAH

Komentari

Komentari