Petak, prosinac 6, 2019

Ivan Munjin iz UiO: Očekujemo od Vlade da zajamči da Facebook provodi Ustavne odredbe u RH

“U ime obitelji očekuje od Hrvatske vlade da zajamči da Facebook provodi Ustavne odredbe u Hrvatskoj da svi hrvatski građani na ovoj društvenoj mreži mogu izražavati svoja legitimna mišljenja i stajališta.”, rekao je Ivan Munjin iz udruge U ime obitelji za RTL komentirajući cenzuru na Facebooku.

Podsjetimo, udruga U ime obitelji uputila je dopis predsjedniku Vlade, g. Andreju Plenkoviću, ministru pravosuđa, g. Draženu Bošnjakoviću te ministru unutarnjih poslova, g. Davoru Božinoviću, u kojem ih poziva da u najkraćem roku osiguraju prekid cenzure koju u Republici Hrvatskoj provodi društvena mreža Facebook.

U ime obitelji posljednjih dana stižu prigovori brojnih intelektualaca, uglednika, medija, pravnih osoba i hrvatskih građana koji na ovoj društvenoj mreži izražavaju legitiman stav da je haaška presuda nepravedna te da nije utemeljena na činjenicama, što je i pozicija hrvatske Vlade i Sabora.

Objave koje su predmet cenzure ne krše interna pravila ove društvene mreže kao što su zabrana govora mržnje, nasilja, golotinje, neovlaštene prodaje, itd.

“Razlog cenzure leži u činjenici da se zadnjih dana preko ove društvene mreže intenzivno iznose povijesno-pravne činjenice o izrazito pozitivnoj ulozi koju su u ratu u BiH odigrali Republika Hrvatska i njezine Oružane snage, Hrvatska Republika Herceg-Bosna i Hrvatsko Vijeće Obrane, a onda i general-pukovnik Slobodan Praljak kao načelnik Glavnog Stožera HVO-a”, navodi se u dopisu U ime obitelji, prenosi narod.hr

Brisanjem objava hrvatskih građana koji se ne slažu s presudom i izražavaju vjeru u nevinost generala Praljka i ostalih članova “šestorke” Facebook krši hrvatske zakone i Ustav, koji u članku 38. zabranjuje cenzuru, a jamči slobodu mišljenja i izražavanja misli.

Ni najveća Hrvatska facebook stranica PRIZNAJEM! HRVAT SAM nije ostala pošteđena od nemilosrdnog progona svih onih koji su odavali počast generalu Praljku pa čak i onima koji su o tome izvještavali.
Komentari

Komentari