Subota, prosinac 7, 2019

IDEMOOOO, VATRENI! “Vlak” može ići, ali ipak treba “zategnuti” vijke

Ako je suditi po kranjem rezultatu sinoćnje izvedbe hrvatske nogometne reprezentacije protiv Senegala u Osijeku selektor Hrvatske nogometne vrste, izbornik Zlatko Dalić može mirno putovati u Kalinjgrad, gdje će Hrvatska ući u još jednu avanturu Svjetskog nogometnog prvenstva, na čijim je završnim izvedbama gotovo redovito sudjelovala. Ne možemo reći da je igra, pogotovo u prvom poluvremenu, bila izuzetno dobra ili obećavajuća, ali niz je čimbenika koji su takvo stanje uvjetovali, iako to ne opravdava izbornikove “pulene”. No, pred vratima je Svjetsko prvenstvo i trebalo se dobro čuvati od neke nepotrebne ozljede. Naravno da će Dalić pokušati ispraviti sve ono što nije bilo dobro u sinoćnjem izdanju nacionalne vrste naše zemlje, ali i činjenica je da utakmica nije tako loše završila pa po ono što se u Osijek išlo i dobilo se. I sam je izbornik rekao da je zadovoljan igrom, u kojoj ima mnogo toga za popraviti, ali cilj je postignut. Rezultat je također dobar. 2:1. Nije loše protiv bilo kojeg sudjelovatelja Svjetskog prvenstva, pa makar on bio i iz Afrike. Posljednjih godina afričke zemlje igraju lijep nogomet, a Nigerija s kojom ćemo se sastati već 16. ovog mjeseca igra sličan nogomet onomu kako ga igraju Senegalci.

Vjerojatno je izbornik dobio odgovore na nekoliko bitnih pitanja, a ljubitelji nogometa u našoj zemlji su sinoćnjom izvedbom mogli vidjeti na koga bismo na predstojećem prvenstvu mogli biti posebno ponosni. U prvi plan naravno treba istaknuti hrvatske “nijemce” Kramarića i Rebića, koji su odigrali utakmicu za pamćenje. Također lijep nogomet pružili su i ovaj puta “španjolci” Modrić, Kovačić, Rakitić. Dobro je branio i “francuz” Subašić, ali ne treba zaboraviti niti požrtvovnost “načetoga” Ćorluke. Lavovski se borio i trudio. Na “talijane” ne treba trošiti riječi. Ivan Perišić igra lijepo i stopostotno, a nisu zaostajali niti Kalinić i Mandžukić. Bio je dobar i predstavnik hrvatskih “engleza” Dejan Lovren. U ligama petice, ako pogledmao igrače, imamo jednu malu reprezentaciju, a time se ne može pohvaliti mnogo reprezentacija. Uostalom imamo trojicu igrača koji su igrali Ligu prvaka i jednog u Europa ligi. Koja se to zemlja veličine Hrvatske može s tim pohvaliti??? Ni jedna.

Izvedba naše reprezentacije se nekom možda nije svidjela, ali ne treba zaboraviti da je ovo bila posljednja pripremna pred Svjetsko prvenstvo, pa se sve karte na teren nisu bacale, nego se gledalo kako postići što bolji rezultat, bez neke nepotrebne štete koja bi se eventualno mogla dogoditi. Zato, 2:1 protiv Senegala je ono što se tražilo. Pobjeda bez nepotrebnih ozljeda, koje bi mogle udaljiti nekoga iz igračkog kadra. Dalić ovakvog izvedbom vatrenoga tima treba biti zadovoljan i dobro “zategnuti vijke” a mi, navijači, napuniti se snagom za bodrenje već od subote 16. lipnja.

Anto Pranjkić/Priznajem.hh

Komentari

Komentari