Petak, 5 lipnja, 2020

HSP Obersnelu: Oteglite to smeće na najdublju točku Jadrana i potopite ga

Oteglite to smeće na najdublju točku Jadrana i potopite ga, neka umre i taj brod, a s njim i jugo-fašistička ideja!

Konačno je kulminirala realizacija još jednog riječkog besmislenog projekta sladunjavog i naoko bezazlenog naziva „Turistička valorizacija reprezentativnih spomenika riječke industrijske baštine“ i to odlukom riječkog gradonačelnika druga Obersnela o podizanju kredita u iznosu od 44.000.000,00 kuna, ali uz povoljnu kamatu za financiranje tog projekta.

Jedan hrđavi dio tog projekta je i obnova broda Galeb koji bi nakon realizacije trebao postati brod/muzej sa pratećim ugostiteljskim i hotelskim sadržajem. Obnova broda Galeb na kojem je plovio najveći krvnik hrvatskog naroda odgovoran za smrt preko 500.000 Hrvata je zapravo Obersnelova obnova i revitalizacija jugo-fašizma, štovanje lika i djela Tita te vanjska projekcija njegove nutarnje i gorljive želje za povratkom Jugoslavije i žarke želje za konačnim obračunavanjem sa svima koji su se borili protiv Jugoslavije i petokrake.

Što će Riječani imati od ovog broda

Dva puta na godinu na “dan mladosti” i “dan republike” imati će povorku jugonostalgičara sa titovkama i hrpom jugoslavenskih zastava i to je to. Financijske koristi neće biti jer kada ta bagra plati autobus ostane im jedino možda za kakvu značkicu ili crno-bijelu titinu sliku A5 formata. Hranu i smještaj će platiti grad, jer hrabri prvoborci i njihovi praprapraunuci imaju tisućljetno pravo na sve jer je to njima njihova borba dala.

Niste sposobni druže Obersnelu ovom gradu napraviti pošteni autobusni kolodvor, a odlučili ste ulupati desetke milijuna kuna na hrpu “starog gvožđa” za koje običnog malog Riječanina apsolutno nije briga. Sramite se!!!

Mnogi Riječani ostaju konsternirani ovom odlukom i postavljaju pitanja što se ozbiljno moglo napraviti, a što će biti na korist svim Riječanima i poboljšati život svih u gradu Rijeci.

Koliko se škola ili vrtića moglo obnoviti, da naša djeca žive i uče u primjerenijim uvjetima???

Vrijeme će pokazati da je ovo propali i mrtav projekt kao što je propala i mrtva Jugoslavija, a mrtav je Bogu hvala i Tito.
HSP vam predlaže, spasite dostojanstvo Rijeke i mnogobrojnih riječkih branitelja i oteglite to smeće na najdublju točku Jadrana i potopite ga, neka umre i taj brod, a s njim i jugo-fašistička ideja!

A mi ćemo uskoro i javnim prosvjedom zajedno s našim istomišljenicima reći što mislimo o bacanju naših novaca na ovaj nepotreban projekt koji će nas koštati puno i previše i u budućnosti,

Nikica Augustinović
Predsjednik ŽV HSP-a Primorsko goranske županije.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> NI NE SLUTITE ŠTO ZAPRAVO SMJERA! Sad je jasno! Plenković upravo realizira najradikalniji potez ikad
>>> Britanski vojnici teroriziraju Zadrane, građani se organizirali da ih pretuku
>>> Princeza zatražila azil: Uzela djecu, 35 milijuna eura i pobjegla od vladara Dubaija
>>> U Trebinju ubijena kći optuženog za ratne zločine i napade na Dubrovnik Božidara Vučurevića
Komentari

Komentari