Utorak, 26 svibnja, 2020

(FOTO) Strašan prizor, srpske zastave u glavnom gradu Hrvatske

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić stigao je u ponedjeljak ujutro u Hrvatsku, u dugoočekivani posjet koji bi trebao relaksirati napete odnose dviju država i potaknuti rješavanje brojnih otvorenih pitanja iz vremena rata i raspada zajedničke države 1990-tih.

Zagreb, 12.2.2018.- Hrvatske i srpske zastave istaknute na Trgu Republike Hrvatske. Srbijanski predsjednik Aleksandar Vuèiæ dolazi u dvodnevni službeni posjet Hrvatskoj na poziv predsjednice Kolinde Grabar-Kitaroviæ.
foto HINA/ Admir BULJUBAŠIÆ/ ua

Svečani doček šefu srbijanske države priredila je u svome uredu hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović koja ga je prošli mjesec pozvala u posjet.

Dvoje dužnosnika na Pantovčaku razgovaraju u četiri oka, a kasnije će im se priključiti izaslanstva u kojima je nekoliko ministara, koordinatora za otvorena pitanja kao i predstavnici manjina i udruga nestalih u ratu.

ZABRANJEN PROSVJED: Zbog sigurnosne prosudbe policija “privremeno ograničila” pristup Markovu trgu

Grabar-Kitarović i Vučić razgovarat će o otkrivanju sudbine 1945 nestalih osoba, povratu kulturnog blaga opljačkanog u Hrvatskoj za vrijeme rata, suradnji u progonu osumnjičenih ratnih zločinaca, položaju manjina i neriješenoj granici, najavio je predsjedničin ured.

Nakon izjava za novinare oko 12,30 sati, Vučić odlazi na Markov trg na odvojene sastanke s premijerom Andrejem Plenkovićem i predsjednikom Sabora Gordanom Jandrokovićem.

Plenković je prošli tjedan najavio da s Vučićem želi razgovarati o ratnoj odšteti, a Vučić mu je uoći puta odgovorio da će dobiti “odgovoran i ozbiljan odgovor”.

UŽIVO: Na Jelačićevu trgu počeo prosvjed udovica i branitelja protiv Vučićeva posjeta

(Hina)

Komentari

Komentari