Nedjelja, 12 srpnja, 2020

EU i SAD spremne na razmjenu teritorija između Srbije i Kosova!?

EU i SAD spremne su prihvatiti razmjenu teritorija između Srbije i Kosova, piše njemački dnevnik “Frankfurter Rundschau”.

Kako navodi listu, u Washingtonu bi 12. lipanja trebao biti potpisan sporazum o promjeni granice koji bi stupio na snagu šest mjeseci kasnije.

List konstatira da raste pritisak na Prištinu i Beograd da se dogovore, ali da i raste opasnost od promjene granica na Balkanu. Navodno je procurio dokument u 17 točaka, kako tvrdi njemački, list i sadrži i sljedeće:

“Povlačenje nove granice između Albanaca i Srba na sjeveru Kosova i pripajanje Kosovu nekoliko sela iz Srbije pretežno naseljenih Albancima. Grad Kosovska Mitrovica dobio bi poseban status, a za vodoopskrbu ključno jezero Gazivode i rudnik Trepča bili bi privatizirani na 99 godina i podijeljeni među stalnim članicama Vijeća sigurnosti UN. Autoput kroz Srbiju na koridoru 10 bio bi pod međunarodnom zaštitom”, između ostalog se navodi u dokumentu koji je navodno procurio, a prenosi njemački Frankfurter Frankfurter Rundschau./HMS/fah


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> UPOZORENJE: Lažni apel za pomoć – Djevojčica Kristina Omić ne postoji!
>>> ZANIMA VAS KOLIKO KOŠTA ŽIVOT U NJEMAČKOJ: Evo, ovaj čovjek vam je sve izračunao, da ne bi bilo iznenađenja
>>> Muškarac završio na sudu jer je više puta namignuo nepoznatoj ženi
>>> BANDIĆ U BEOGRADU: Hvalio sam sebe pa poručio Srbima i Hrvatima
Komentari

Komentari