Četvrtak, 9 srpnja, 2020

Čelnik EPP-a Joseph Daul zvaničnicima u BiH ZABIRNUTOST ZBOG NEDOSTATKA NAPRETKA

U povodu pregovora o promjenama Izbornog zakona u Bosni i Hercegovini prigodnim Priopćenjem za javnost oglasio se prvi čovjek Europske pučke stranke (EPP) Joseph Daul. On je naglasio da očekuje od lidera u BiH, da se, kao odgovorni političari, drže datih obećanja i konačne iznjedre kompromis i to što prije. Istakao je također da , ukoliko se ne postigne kompromisno rješenje na vrijeme može doći do teških posljedica.

– To će narušiti kredibilnost u očima vlastitoga naroda, naštetit će putu BiH k EU, ali će imati posljedice i unutar skupine Europskih pučkih stranaka, stoji u Priopćenju, u kojem Daul, između ostaloga, ističe, kako daje punu potporu razgovorima o ovoj temi, ali ne samo on, nego i veleposlanstva EU i SAD-a u Sarajevu. Istaknuo je kako pažljivo prati događanja u BiH te je istakao svoju zabrinutost zbog nedostatka napretka u pronalaženju kompromisnog rješenja o izbornim promjenama. Snažno je apelirao na političke lidere, članove skupine EPP-a kako bi postigli dogovor u korist svih građana i cijele države.

– Oni moraju postaviti budućnost države iznad svojih osobnih ili stranačkih interesa. Posljednji sastanak koji sam imao s njima završen je i ja sam otišao s uvjeravanjima tri EPP lidera – Bakira Izetbegovića (SDA), Dragana Čovića (HDZ BiH) i Mladena Ivanića (PDP) kako će naći rješenje za trenutni razvitak ovog procesa, stoji u priopćenju kojega je potpisao čelnik EPP-a Joseph Daul.

Anto Pranjkić/Priznajem.hr

 

Komentari

Komentari