Četvrtak, prosinac 12, 2019

Zlatni savjeti za iznajmljivace, budite zabukirani i prije sezone

Nacionalni turizam jedna je od naših najprofitabilnijih gospodarskih djelatnosti, a iskustvo je pokazalo da je kvalitetan angažman svih čimbenika koji u njemu sudjeluju, od iznimne važnosti. Jedan od bitnih segmenata u mozaiku uspjeha svakako su i privatni iznajmljivači, koji ostvaruju 35% ukupnog broja turističkih noćenja. Neki od njih su ako je suditi po inozemnim travel portalima, neki pobrali prave lovorike i doprinijeli predstavljanju naše zemlje u najboljem mogućem svjetlu.

Većini malih iznajmljivača nije veliki problem poslovanje u 7. i 8. mjesecu, problem je imati goste u pred i post sezoni, posebno vansezone. Sve je više malih iznajmljivača koji se odlučuju za takvo poslovanje i u tome su uspješni. Postoje niz pravila koja je potrebno slijediti kako biste imali goste i van sezone.

MALI IZNAJMLJIVAČ VELIKI POSAO

Iznajmljivanje apartmana, kuća za odmor i soba dugo se vremena smatralo dodatnim poslom kojim ćete uz vrlo malo rada ostvariti veliki profit. Možda je to nekada i bilo tako ali danas ukoliko mali iznajmljivač želi biti uspješan mora raditi tijekom čitave godine i ovaj posao mora shvatiti i voditi kao bilo koji drugi dodatan posao. Mnogi mali iznajmljivači ulaze u ovaj posao bez ikakve pripreme, bez plana. Rijetki su iznajmljivači koji su pravilno odredili cijenu objekta, dali popuste gostima, pregovarali sa gostima i sl. Sve se to uglavnom radi “od oka”.

Famozna latinska poslovica – fama volat (dobar glas daleko se čuje!) – nigdje nije istinitija doli ovdje, a pozitivan trend u sferi privatnog smještaja podrazumijeva određena pravila koja valja slijediti kako bi se gosti, posve sigurno, vratili i naredne sezone!

Donosimo neka od najvažnijih pravila!


1. Opišite svoj smještaj, opis mora biti istinit.
Nemojte prikazati i prezentirati Vaš smještaj kategorijom koja ne odgovara stvarnoj. Obećajte manje, pružite više!

Za laksu prezentaciju smjestaja preporucamo imati Web stranicu smjestaja.


2. Budite dobar domaćin!
Gosti koji dolaze u obiteljski smještaj žele upoznati život lokalnog stanovništva. Autohtonost i tradicija je ono što ih najviše privlači.


3. Obiteljski smještaj je obiteljski posao.
Uključite u posao čitavu obitelj; brat dočekuje goste, mama  priprema doručak, kći čisti apartmane, tata se brine o bookingu. Najuspješniiji mali iznajmljivači su oni koji imaju razrađenu strategiju poslovanja koja uključuje sve postojeće resurse – sve članove obitelji.


4. Dopustite gostima neograničeno korištenje klima uređaja!
Ugradite regulatore klime kako bi izbjegli suvišnu potrošnju električne energije.


5. Gost očekuje besprijekornu čistoću
Gosti očekuju u obiteljskom smještaju veću razinu čistoće nego što to očekuju u hotelskom smještaju.

6. Kvalitetna i jednostavna Internet stranica

Svaki gost prije dolaska i bookinga voli pogledati smještaj, na vama je da mu dostavite osjećaj profesionalnosti i sigurnosti što će donijeti vaša web stranica, preko vaše stranice bi gost mogao i rezervirati datum, pogledati recenzije i dodatne pogodnosti kod vašeg smještaja.

Za izradu Web stranice vam preporučamo naš hosting i izradu

Ukoliko naručujete preko ovog artikla, dobivate 20% popusta na sve usluge izrade, domene i hostinga.

Molimo Vas da nam se obratite na email: [email protected]

tel. 0957755978

Cijene stranica za iznajmljivače se kreću od 400 do 800kn

U službi na javljanje i informacije smo 7/24

Izvor: hotspots.net.hr
Komentari

Komentari