Srijeda, 15 srpnja, 2020

OTVOREN RESTORAN SVEAZIJSKE HRANE U ZAGREBU Sveazijska gastronomska ponuda na jednom mjestu

Prema onomu što možemo primijetiti u posljednje vrijeme u Republici Hrvatskoj se sve više pokazuje interes za gastro novitete, a prema raznim istraživanjima gastro ponude u našoj zemlji sve se više poseže za kušanjem tradicionalnih azijskih specijaliteta. Poznato je da je kineska kuhinja u svijetu odmah iza talijanske, a koja je na vrhu gastro ugođaja. U Republici Hrvatskoj već više desetljeća egzistiraju određeni kineski restorani, ali samo neki od njih plijene posebnu pozornost. Među onima koji su svoje dugogodišnje iskustvo u spremanju jela azijske kuhinje željeli dati na uslugu hrvatskim ljubiteljima hrane svakako je gospođa Tong Chen, koja se ovih dana odlučila na jedan poseban projekt.

Naime, gospođa Chen otvorila je restoran koji predstavlja svojevrsnu simbiozu azijske kuhinje kojom dominiraju okusi tajlandske, japanske, korejske, kineske i mongolske kuhinje, a što do sada u Hrvatskoj na jednom mjestu još nije bilo viđeno.

– Otvarajući azijski restoran Dragon Barbecue, po prvi puta smo na ovim prostorima u ovakvom konceptu ponudili i All You Can Eat buffet, kako za ručak tako i za večeru. Potrudili smo se u našoj širokoj lepezi od 50 jela obuhvatiti iznimno raznolik sadržaj – kako kroz ponudu hrane i pića. Tako i prije svega i nacionalnih jela koja dolaze iz različitih država azijskog kontinenta. Tako da uz vrlo popularni sushi, tempure ili wok, dolaze brojne salate, cijeli niz jela s roštilja, kao i jela od pečene ili kuhane ribe, a tu su i školjke. Specijalnost nam je sada i priprava seakova, uz naravno sve prisutni mongolski BBQ, kaže gospođa Tong Chen i napominje da su ovdje pripremljeni i posebni sadržaji za proslave rođendana, obljetnica, vjenčanja, poslovnih proslava i događanja.

– Kreirali smo posebne jelovnike i za poslovne prilike tako da smo koncipirali svoj ugostiteljski sadržaj i za poslovne objede, ali i proslave različitih namjena, kaže Tong Chen, vlasnica restorana koja je inače članica Virtualnog ženskog poduzetničkog centra i poziva na degustaciju azijske hrane po principu All you can eat, a koja će se održati u restoranu Dragon BBQ, Radnička cesta 50 (Green gold centar, – 1. etaža u četvrtak, 17. svibnja s početkom od 18. 00 sati.

Anto Pranjkić/Priznajem.hr

Komentari

Komentari